Victorie pentru România la CM 2022. Echipa naţională de fotbal a câştigat meciul cu Liechtenstein

Andrei Cezar 06.09.2021, 11:33

România a câștigat partida cu Liechtenstein, scor 2-0, din runda a cincea a preliminariilor pentru Mondialul din Qatar. Golurile au fost marcate în prima repriză de Alin Toșca și Cristian Manea. În urma victorei de seara trecută, România urcă în clasamentul Grupei J pe locul 3.

România-Liechtenstein 2-0. Naționala lui Mirel Rădoi urcă pe locul trei în grupă

Arena Națională a fost ocupată din nou de suporteri ai ”tricolorilor”, după aprozimativ 2 ani de la ultima confruntare cu spectatori pe cea mai imporantă arenă din țară (România – Suedia 0-2, pe 15 noiembrie 2019).

Partida de seara trecută a debutat cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, a lui Ion Caramitru şi a bucătarului echipei naționale, Yalcin Cadîr. România a început bine meciul și a dominat naționala Liechtensteinului, care a avut în componența sa doar patru jucători profesioniști.

Elevii lui Mirel Rădoi au pus stăpânire pe joc încă din primul minut, iar după doar 11 minute, Alin Toșca a deschis scorul cu un șut din voleu, din afara careului. A fost primul gol al fundațului stânga de la Gaziantep în tricoul națioalei.

România a continuat presingul sufocant la poarta Liechtensteinului, iar în minutul 18, a venit și golul de 2-0. Cristi Manea a marcat cu capul din centrarea lui Ianis Hagi. Tricolorii au domiat tot restul partidei, însă nu au reușit să mai fructifice niciuna dintre nenumăratele ocazii avute.

Duminică au mai avut loc alte două patide din cadrul etapei a cincea din Grupa J, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. Islanda-Macedonia, care s-a terminat cu scorul de 2-2, după ce oaspeții au condus cu 2-0.

Iar cealălalt meci a avut loc la Stuttgart între Germania și Armenia, unde Mannschaf-tul a zdrobit naționala Armeniei, cu scor de tenis, 6-0.

Victorie pentru Romania la CM 2022. Echipa nationala de fotbal a castigat meciul cu Liechtenstein
Victorie pentru Romania la CM 2022. Echipa nationala de fotbal a castigat meciul cu Liechtenstein

Brigadă feminină de arbitri în România-Liechtenstein

Partida dintre România și Liechtenstein de seara trecută a avut parte și de câteva premiere. A fost primul meci al naționalei țării noastre de pe teren propriun în care s-a implementat sistemul VAR. De asemenea, a fost primul meci al echipei noastre naționale, condus de o brigadă feminină: cu Katerina Monzul la centru, Marina Striletka şi Svetlana Grusho arbitri asistenţi, şi Liudmila Telbuh, al patrulea oficial.

În urma acestui meci, România a urcat pe locul trei în clasamentul din Grupa J. ”Tricolorii” au 9 puncte din 5 meciuri cu două mai puțin decât liderul Germania și cu unul mai puțin decât ocupanta locului doi, Armenia.

Miercuri, 8 septembrie, România va disputa ultimul meci din cele trei programate în luna septembrie, în deplasare cu Macedonia de Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe