Victorie pentru Radu Mazăre. Decizia luată de judecători în procesul intentat împotriva lui a uimit pe toată lumea

Victorie pentru Radu Mazăre. Decizia luată de judecători în procesul intentat împotriva lui a uimit pe toată lumea

După ce Primăria Contanța a intentat un proces împotriva fostului edil Radu Mazăre cu privire la retrocedări, acesta reușește o victorie de zile mari, Magistrații au luat o decizie șocantă care au aruncat în aer presa locală din Constanța.

Radu Mazăre reușește o victorie

În data de 5 aprilie, actualul primar al Municipiului Constanța, venea cu anunțul potrivit căruia depusese mai multe acțiuni în instanță în scopul de a recupera fabuloasa sumă de 20 de milioane de euro. Acești bani ar fi trebuit să fie plătiți de către ”cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată”.

„Pentru cei care încă se îndoiesc de faptul că în Constanța s-a schimbat macazul, pentru cei ce speră că vechile metehne vor fi în continuare tolerate, celor ce se lupta pentru păstrarea beneficiilor și privilegiilor dobândite ilicit, celor ce sunt încrezători că m-ar putea face parte la ilegalitățile lor, celor ce speră că voi ascunde sub preș mizeria administrațiilor anterioare, le transmit, din nou, un mesaj ferm de toleranță zero la corupție și orice altă forma de încălcare a legii.

Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții, trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor. Sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces.

El a propus, consilierii au votat cu 2 mâini, căci deh, de aceea avem un cartier pe malul mării numit al Consilierilor. Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții. Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat. Aveți încredere!”, declara Vergil Chițac, acum trei săptămâni.

Desi nonconformistul edil a inscris o victorie, pe partea financiara in continuare se afla in declinDesi nonconformistul edil a inscris o victorie, pe partea financiara in continuare se afla in declin
Desi nonconformistul edil a inscris o victorie, pe partea financiara in continuare se afla in declin

Ce decizie a luat instanța judecătorească

Presa locală din Constanța însă, a umplut primele pagini cu decizia judecătorilor cu privire la procesul intentat în procesul împotriva lui Radu Mazăre. Astfel, spre surprinderea lui Vergil Chițac, magistrații au hotărât că acțiunea actualului edil al Constanței împotriva grupului format din Radu Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu și Giurgiucanu să fie desființată.

Deși această decizie este în favoarea fostului primar nonconformist, problemele financiare ale acestuia continuă să îl macine. Din cauza pandemiei de coronavirus, hotelul pe care Radu Mazăre îl deține în Madagascar se pare că nu mai produce venituri considerabile. Radu Mazăre a investit foarte mulți bani în acel complex din Madagascar, care a trebuit să stea închis în toată această perioadă.

Dacă ne referim la sume, fostul edil a investit peste 13 milioane de euro. Toți acești bani s-au cheltuit pe construcția complexului, a unei piscine, a unui restaurant și a unei săli de fitness. Radu Mazăre își făcea speranțe că acest cost uriaș va fi amortizat de către banii proveniți din închirierea complexului de către turiști, însă nu a fost să fie așa.

Urmăriți Impact.ro și pe