Victorie mare pentru soțul senatoarei Diana Șoșoacă în fața Jandarmeriei Iași. Fusese sancționat de oamenii legii pentru că nu purta masca de protecție

Elena Avramescu 08.11.2021, 09:54
Victorie mare pentru soțul senatoarei Diana Șoșoacă în fața Jandarmeriei Iași. Fusese sancționat de oamenii legii pentru că nu purta masca de protecție

Soțul senatoarei de Iași Diana Șoșoacă a reușit o mare victorie în procesul pe care l-a intentat Jandarmeriei. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au hotărât să admită plângerea formulată de Dumitru Silvestru Șoșoacă, astfel că au anulat procesul-verbal de contravenție întocmit de Jandarmeria ieșeană. Se pare că soțul Dianei Șoșoacă fusese sancționat de oamenii legii deaorece n-a purtat masca de protecție

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă, victorie mare în fața Jandarmeriei Iași

Instanța admite plângerea promovată de petentul Dumitru Silvestru Șoșoacă Dumitru Silvestru, în contradictoriu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Iași, împotriva procesului-verbal de contravenție din 15 noiembrie 2020, proces-verbal pe care îl anulează, au notat judecătorii ieșeni, potrivit BZI.

Cu toate acestea, decizia nu este definitivă, astfel că poate fi contestată. La data de 24 decembrie 2020 a început procesul dintre Dumitru Silvestru Șoșoacă și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, iar prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, soțul Dianei Șoșoacă a cerut anularea procesului-verbal de contravenție și aplicarea sancțiunii cele mai ușoare, cea a avertismentului.

Sotul senatoarei Diana Sosoaca, victorie mare in fata Jandarmeriei Iasi
Diana Sosoaca si sotul sau

Pe 15 noiembrie 2020, la ora 18:00, mă aflam în municipiul Iași, în fața Palatului Culturii, întrucât se desfășura campania electorală a Partidului AUR, la care participam în calitate de soț al candidatei Diana Șoșoacă la funcția de senator al României în circumscripția 24 Iași.

Nu purtam mască, având în vedere că sunt exceptat de la purtatul acesteia, pentru că am afecțiuni care interzic purtatul măștii. De altfel, în acest sens, eu am o adeverință medicală eliberată pe data de 18 septembrie 2020, a declarat Dumitru Silvestru Șoșoacă în fața judecătorilor ieșeni.

Dumitru Silvestru Șoșoacă a mai spus că mențiunile din procesul-verbal amintit nu sunt corecte, ținând cont că n am participat la un protest spontan, ci era vorba despre o campanie electorală ce se desfășura în conformitate cu prevederile Legii electorale, precum și a Hotărârii CJSU Iași, cu participarea a 100 de persoane pentru fiecare candidat.

Procesul-verbal trebuia să fie întocmit în prezența mea, întrucât am fost legitimat și am prezentat adeverința medicală care mă excepta de la purtatul măștii, adeverință care a fost desconsiderată de către jandarm, acesta spunându-mi că, dacă vreau, pot să contest amenda în instanță. Ceilalți participanți purtau cu toții măști, iar, ca urmare a acestei adunări în campania electorală, nu a existat niciun infectat cu COVID-19, a mai spus soțul senatoarei Diana Șoșoacă.

Urmăriți Impact.ro și pe