Impact LIVE

Victor Ponta, invitat special în emisiunea Laviniei Șandru: „Vlad Voiculescu le-a făcut dosare medicilor”

Elena Avramescu 14.06.2022, 13:03
Victor Ponta, invitat special în emisiunea Laviniei Șandru: „Vlad Voiculescu le-a făcut dosare medicilor”

În cursul zilei de astăzi, Lavinia Șandru îl are ca invitat pe politicianul Victor Ponta, în prezent co-fondator și președinte al Partidului PRO Romania, alături de Daniel Constantin. Emisiunea începe la ora 12:00 și poate fi urmărită pe canalul de youtube Impact.

Victor Ponta, invitatul de marcă al Laviniei Șandru la Impact Live

Subiectele abordate în cursul emisiunii de astăzi sunt multiple, de la situația politică a României din prezent, la sentința din procesul Colectiv, cu ce se ocupă în prezent după ce Pro România a ratat intrarea în Parlament, dacă s-ar întoarce vreodată în PSD și sub ce formă, precum și multe alte subiecte la zi.

UPDATE Victor Victor Ponta a adus în discuție și subiectul demisiei sale, explicând ce s-a întâmplat, cu lux de amănunte, după tragedia Colectiv.

„Mi-am dat demisia miercuri. Luni sau marți, la mine în birou, o mamă pe care o cunoșteam foarte bine, băiatul fusese la Colectiv, își dai seama, o mamă disperată, n-a putut s-o oprească nici SPP-ul, nimeni, a ajuns la mine. „Vă rog frumos, nu-mi dau voie medicii să duc copilul, am avion aici ca sa-l duc în Israel”. I-am sunat pe Arafat, pe toată lumea, toți au zis: „Domne, noi vă zicem că nu se poate, dar dacă semnează părintele, și noi nu avem nicio vină, ok”. Când a decolat avionul, au murit. În orice caz, părintele vrea să facă orice, dar povestea asta, s-o spui la 7 ani după, asta a fost povestea lui Vlad Voiculescu care el voia, când a venit, să-i omoare pe toți medicii importanți pentru că nu voiau să cumpere medicamente de unde zicea el. El a făcut un film pe medicina din România, și pe banii de la stat. Medicii ăia, profesorii, au salvat vieți, Și atunci Voiculescu le-a făcut dosare. Ce să faci în România, când cineva vrea să facă ceva? Îi faci un dosar.”

UPDATE Discuția s-a mutat ulterior la cauza morților de la Colectiv, Saga și alte festivaluri unde tinerii mor din cauza droguriloe și a altor motive care nu au putut și nu pot să fie controlate.

„Avem în toată țara, nu doar în București, o mulțime de locuri unde, doamne-ferește, dacă se întâmplă ca la Colectiv, nu scapă oamenii. În continuare, la toate festivalurile este un fenomen, nu doar în România, ci în toată lumea, este un fenomen chestia cu drogurile, în licee, dar acum corupția nu mai ucide, acum n-o mai ucide nimeni. Nu știu cine, doar Putin ucide, atât. Și la Saga, cred că doar Putin le-a dat droguri. (…)

Aia a fost o ticăloșie (cu Colectiv). Hai să-și povestesc cum a fost. Eu am ajuns sâmbătă după-amiază în țară, eram în Mexic când s-a întâmplat. Între timp domnul Iohannis zicea „Corupția ucide” și apoi a plecat la o nuntă, la Sibiu. Eu am ajuns foarte obosit, dar totuși am început să chem lumea. În primul rând era un haos pe bună dreptate. Nici New York, nici Hong Kong, nici Tokyo, nimeni nu are nimic pregătit pentru câteva sute de arși. Veniseră toți medicii de acasă, erau la Urgențe. După care, duminică nu ne-a căutat nimeni, fiindcă era duminică, nimeni nu știa ce s-a întâmplat. De luni, au început să sune, din Israel, din Belgia: domne, aveți nevoie de ajutor? Da, sigur, veniți încoace, dar ei au zis așa, pe bună dreptate”.

UPDATE Victor Ponta a început prin a spune că astăzi a primit o veste mare, și anume că a câștigat procesul cu CEDO, în urma căruia urmează să primească suma de 10.000 lei.

„Azi am câștigat la CEDO, aia 10.000 de lei pe care ar trebui să-i dau eu, mi-i dă mie statul român. Deci cine rămâne să plătească, ca de obicei? Statul român. Și statul romîn de unde plătește? Că acum eu sunt întreprinzător. Din contestații, impozite, din buzunarul cetățeanului și al meu. Plătesc taxe și impozite. Ce să fac, dacă am fost cu PSD, cu Pro România? Dacă eram la PNL, fiind bugetar, ești ok. Domnul Iohannis e bugetar, domnul Ciucă e bugetar, toată lumea e bugetară, nu?”.

Victor Ponta, salariu uriaș din banii românilor. Politicianul s-a angajat chiar la propriul partid
Victor Ponta, invitatul Laviniei Sandru la Impact Live

Cine este Victor Ponta

Victor Ponta a deținut funcția de cel de-al 63-lea prim-ministru al României din 7 mai 2012 până la demisia sa în 4 noiembrie 2015, după care a fost președinte al Partidul Social Democrat din 2010 până în 2015 și deputat de Gorj, iar ulterior a fost copreședinte alături de liberalul Crin Antonescu al Uniunii Social-Liberale, Uniune înființată la inițiativa lui Dan Voiculescu.

În anul 2017, Victor Ponta a fondat împreună cu Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu partidul PRO România în anul 2017, însă partidul a primit personalitate juridică abia la data de 20 februarie 2018, fiind lansat oficial pe 28 mai 2018. Victor Ponta a spus, cu ocazia lansării programului politic, că PRO România este un „start-up party” de stânga, social-democrat și progresist, de centru-stânga.

În urma congresului partidului din octombrie 2018, Victor Ponta a fost ales președinte al formațiunii cu 871 de voturi pozitive din 876, fiind singurul candidat la această funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...