Victor Pițurcă atacă dur conducerea CSA Steaua. „Nu știu ce se întâmplă acolo, găsisem investitori care voiau să dea 100 de milioane de euro”

Sorin Barbu 02.02.2022, 10:02
Victor Pițurcă atacă dur conducerea CSA Steaua. „Nu știu ce se întâmplă acolo, găsisem investitori care voiau să dea 100 de milioane de euro”

Victor Pițurcă este un mare susținător al proiectului CSA Steaua, deși a antrenat FCSB, formația patronată de omul de afaceri Gigi Becali. Fostul selecționer este însă foarte nemulțumit de ce se întâmplă la clubul finanțat din bani publici, din bugetul Ministerul Apărării Naționale: echipa de fotbal se află în Liga 2 și nu are drept de promovare, iar conducătorii de acolo au refuzat o investiție de multe zeci de milioane de euro.

Victor Pițurcă, verdict dur pentru CSA Steaua

Sunt mai bine de zece ani de când CSA Steaua a acționat în instanță FC Steaua, clubul patronat de Gigi Becali. Au urmat zeci de înfățișări prin tribunale, în urma cărora actualul club din Liga 1 a pierdut marca Steaua București.

În acest moment, palmaresul Stelei din perioada 1947-2003 aparține clubului finanțat de Ministerul Apărării Naționale, dar decizia nu este definitivă. Vor urma, cu siguranță, alți în care bătălia se duce prin tribunale.

În acest timp, CSA Steaua se află pe locul 6 în Liga 2, la 14 puncte de liderul Petrolul, dar nu are drept de promovare pentru că nu-i permite Legea Sportului.

În aceste condiții, Victor Pițurcă a ieșit la atac. Fostul selecționer este convins că cei care conduc CSA Steaua au făcut o greșeală uriașă pentru că nu au încercat să găsească un investitor privat, ceea ce ar fi rezolvat situația, iar formația ar fi avut posibilitatea să atace promovarea în Liga 1.

„Mie mi se pare foarte normal ca CSA Steaua să poată promova. Eu nu știu absolut nimic de acolo. Eu am avut o tentativă în vară, când discutasem cu cineva alte afaceri. Și am propus unei companii din America să se bage. Au fost încântați și m-am întâlnit cu cineva”, a declarat Victor Pițurcă.

Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni a dezvăluit și ce sumă uriașă își doreau să investească afaceriștii din SUA. Răspunsul pe care l-a primit de la conducerea Ministerului Apărării Naționale l-a surprins și dezamăgit.

„Dar am înțeles că Ministrul a zis că mai așteaptă, că ați văzut ce s-a întâmplat atunci cu asta (n.r. Gigi Becali). Băi, veneau oamenii și băgau 50, 100 de milioane de dolari. CSA Steaua trebuie să fie în prima ligă, să fie campioană, să joace în Champions League. Nu știu ce se întâmplă acolo”, a mai spus Pițurcă, la Digi Sport.

Șefii clubului CSA Steaua susțin că nu și-au pierdut speranța și că își doresc să obțină o derogare de la Legea Sportului prin care echipa de fotbal să aibă drept de promovare chiar și în aceste condiții, în care nu beneficiază de finanțare privată.

 

Urmăriți Impact.ro și pe