Victor Pițurcă, adevărul despre venirea sa la Steaua. „Am avut oferte și din țară și de afară”

Cristian Cojocaru 13.03.2021, 17:29
Victor Pițurcă, adevărul despre venirea sa la Steaua. „Am avut oferte și din țară și de afară”

Numele lui Victor Pițurcă este strâns legat de ultimele calificări ale naționalei de fotbal, fostul selecționer povestind în exclusivitate pentru Playsport.ro despre relația cu actualul selecționer dar și despre venirea sa la Steaua.

Victor Pițurcă vorbește despre venirea sa la Steaua

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro, Victor Pițurcă vorbește despre planurile sale de viitor, despre zvonurile potrivit cărora ar veni la Steaua, precum și despre relația sa cu fostul elev, Mirel Rădoi. Pițurcă afirmă că actualul selecționer trebuie ”să își pregătească o strategie solidă” pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

”Adică este ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum, nu s-a mai întâmplat așa ceva, mi se pare o problemă. O problemă care trebuie gestionată de Mirel Rădoi, care trebuie să își pregătească o strategie solidă pentru toate aceste trei jocuri, de la lot la pregătire fizică, tot…”, a afirmat Pițurcă în cadrul interviului acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Fostul selecționer vede un dezavantaj în asta, însă laudă programul, având în vedere că primul meci disputat va fi împotriva Macedoniei.

”Da, ne dezavantajează, dar ca program, mie mi se pare un program bun, în afara faptului că avem meci greu cu Germania, e bine că deschidem cu Macedonia și după ce jucăm cu Germania, mergem în Armenia. Cel mai important e primul joc, în care e obligatoriu să luăm cele trei puncte. Primul joc înseamnă totul în această luptă pentru calificare, sunt importante cele trei puncte și e foarte important factorul psihologic, pentru că altfel abordezi Germania. Primul joc trebuie pregătit fără greșeală.”, a mai adăugat fostul selecționer.

Fostul selecționer este de părere că există un avantaj în faptul că nu vom întâlni Germania în primul meci
Fostul selecționer este de părere că există un avantaj în faptul că nu vom întâlni Germania în primul meci

Avantajul că nu întâlnim Germania în primul meci

Fostul selecționer este de părere că există un avantaj în faptul că nu vom întâlni Germania în primul meci.

”Da, e bine, pentru că știi ce se întâmplă? Dacă pierzi primul meci, e altul moralul, pe când așa, ai posibilitatea să începi cu un rezultat bun, să te prezinți psihologic cum trebuie la o asemenea partidă.”, a afirmat Victor Pițurcă.

Potrivit lui Pițurcă, maximum de puncte ar putea lăsa loc de o calificare pe primul loc. Fostul selecționer explică idealul de punctaj obținut în triplă.

”Eu zic așa, dacă am pleca cu maximum de puncte, ne-am putea gândi chiar să ne calificăm de pe primul loc, de ce nu? Dar și dacă luăm 7 puncte e bine, în schimb dacă obținem mai puțin de 6 puncte, nu va fi în regulă deloc, e important să obținem un minimum de 6 puncte, minimum ăla realist, gândindu-ne că jucăm cu Germania, dar eu zic că bine ar fi să luăm 7, deși nici Germania nu mai e ce era odată…”, a explicat Pițurcă.

Continuarea articolului pe Playsport.ro

Urmăriți Impact.ro și pe