NEWS ALERT

Victor Angelescu este noul acționar majoritar al clubului Rapid. Comunicatul oficial care anunță finalizarea tranzacției

Sorin Barbu 28.04.2022, 14:54
Victor Angelescu este noul acționar majoritar al clubului Rapid. Comunicatul oficial care anunță finalizarea tranzacției

Schimbare importantă la Rapid. Victor Angelescu a cumpărat și pachetul de 49% deținut de o firmă condusă de investitorul ceh Martin Machon. Toate documentele au fost semnate, iar schimbare efectivă se va produce în vara acestui an.

Oficial: Victor Angelescu a preluat încă 49% din acțiunile clubului Rapid

Victor Angelescu şi Martin Machon au început colaborarea în anul 2018, când cei doi au preluat 97% din acţiunile Rapidului. Echipa era atunci în ligile inferioare, iar parteneriatul a fost un succes de vreme ce echipa se află acum pe primul loc în play-out.

Victor Angelescu a preluat acum și pachetul de 49% deținut de investitorul ceh, iar finalizarea afacerii a fost anunțată printr-un comunicat oficial al APS Group:

„Antreprenorul și investitorul ceh Martin Machon a deținut 49% din clubul de fotbal din 2018, când echipa concura încă într-o ligă inferioară. Rapid București s-a bucurat de succes în sezonul 2020/2021, la finalul căruia a fost promovat din nou în clasamentul de top al României. Pachetul de acțiuni al lui Machon va fi cumpărat de Victor Angelescu, care va deveni proprietarul majoritar al clubului.

În timpul celor 4 ani de colaborare a lui Machon cu Rapid București, clubul a reușit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. Inițial, puțini au crezut în planul ambițios de a readuce clubul în clasament, dar experiența administrativă și pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiții, plănuind să lupte pentru participarea în competițiile europene în următorii ani.

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile. Ambele părți au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacției. Așadar, clubul va rămâne pe mâinile românilor. Machon nu plănuiește, momentan, nicio investiție în industria sporturilor și vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.

„Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a declarat Martin Machon, CEO APS Group, în comunicatul remis presei.

Sunt foarte multe șanse ca din această vară Rapid să aibă un nou acționar foarte puternic. Omul de afaceri Dan Șucu își dorește jumătate din acțiunile clubului, iar negocierile sunt foarte avansate. Proprietarul grupului Mobexpert a fost chiar la câteva partide ale formației antrenate de Adrian Mutu.

Urmăriți Impact.ro și pe