Vicepremierul Raluca Turcan, mărturisiri despre cea mai mare pensie din Românie. Ce meserie a avut cel, care încasează lunar 74.000 de lei

Raluca Juncu 12.12.2019, 17:59
Vicepremierul Raluca Turcan, mărturisiri despre cea mai mare pensie din Românie. Ce meserie a avut cel, care încasează lunar 74.000 de lei

Raluca Turcan, vicepremierul României a dezbătut tema legată de pensiile speciale și despre proiectele pe care Guvernul Orban vrea să le adopte înacest sens.
Vicepremierul pune accent pe faptul că aceste pensii speciale accentuează inegalitățile dintre cetățenii României privilegiați de aceste măriri și ceilalți care beneificiază doar de pensii normale.

„Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult în decursul vieții, această diferență este una greu de acceptat”, a declarat raluca Turcan încadrul unei emisiunii de la Digi24 în care a fost invitată.

Pensiile speciale vs pensii normale

Vicepremierul a anunțat că există două proiecte de lege în dezbatere în Parlament și că PNL susține principiul contributivității în materie de calculare a pensiilor, pentru a crea un cadru legal mai echitabil.

„Există două categorii pe pensionari care au statut special: Partea de militari care intră pe sistemul NATO și care trebuie să aibă același sistem de calculare a pensiilor ca în întreg ansamblul Alienței Nord-Atlantice și mai există o categorie, a magistraților. Aici apare o interpretare – că beneficiază de o decizie a CCR. În acest caz vom analiza foarte clar consecințele deciziei CCR asupra tuturor pensiilor magistraților.
Dacă acea decizie se referă doar la membrii CCR, așa cum este o interpretare, atunci să rămânem doar pe mebrii CCR, dacă acea decizie se răsfrânge pe întregul sistem de pensionare a magistraților, atunci este o situație pe care trebuie să o acceptăm. Nu avem încotro”, a declarat Raluca Turcan pentru postul de televiziune Digi 24.

Vicepremierul a mai transmis că cea mai mare discrepanță și inechitate provine la pensiile magistraților, unde diferența dintre contributivitate este undeva în jur de 3.000 de lei, iar pensia în acest moment este de aproximativ 40.000 de lei. Raluca Turcan a vorbit și despre cea mai mare pensie din România, care ajunge la 74.000 de lei și îi revine unui magistrat.

„Este un subiect care în dezbaterea parlamentară a inflamat foarte tare spiritele, și pe bună dreptate. Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult în decursul vieții, această diferență este una greu de acceptat. Vom vedea dacă se vor identifica niște soluții pentru a aduce un plus de echitate”, a declarat Raluca Turcan. 

Cel care încasează această pensie este Gheorghe Bălăşoiu, un fost procuror şi comandant de penitenciar.

Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenicarului Colibaşi este cel care beneficiază de o pensie de aproximativ 74.000 de lei
Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenicarului Colibaşi este cel care beneficiază de o pensie de aproximativ 74.000 de lei. Foto: adevărul.ro

„Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenicarului Colibaşi, este românul care încasează cea mai mare pensie. Conform unui răspuns al Ministerului Muncii, la solicitarea liberalului Florin Roman, cea mai mare pensie aflată în plată este de 73 890 de lei, adică peste 15 000 de euro lunar şi este încasată de un fost magistrat”, scrie B1tv.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe