Viața personală a lui Florin Ristei. Cum e să fii vedetă încă de la 12 ani

Daria Petrescu 24.09.2020, 19:43
Viața personală a lui Florin Ristei. Cum e să fii vedetă încă de la 12 ani

Florin Ristei este unul dintre cele mai apreciate personaje de pe micul ecran. În prezent, artistul face parte din proiectul X Factor, însă, puțini sunt cei care mai țin minte cum a devenit cunoscut acesta. Mai mult, juratul de la Antena 1 a participat împreună cu fratele lui, la Asia Express. Iată câteva amănunte din viața personală a interpretului și despre momentul în care a cunoscut celebritate.

Florin Ristei, vedetă de la 12 ani

Florin Ristei a luat lecții de vioară încă de la vârsta de 6 ani, după ce profesoara de muzică a descoperit că acesta a avea o voce foarte bună. Jurajul de la X Factor a devenit cunoscut pe vremea când cânta alături de  trupa Amicii.  Melodia „Ea este Dana, colega mea”, a făcut senzație în rândul adolescenților.

Florin Ristei a participat în urmă cu 7 ani la X Factor. Nu doar că a avut performanțe excelente în echipa Deliei, dar a și câștigat trofeul în 2013. El a plecat atunci acasă cu marele premiu de 120.000 de euro. Acum, este jurat în cadrul aceleiași emisiuni.

„Vreau să uite lumea că am cântat cândva în trupa Amicii, este un concurs și abia acum o să-mi măsor puterile’, preciza el la acel moment.

„Mamei mele îi datorez începutul în muzică!”

Florin Ristei se află pe scenă de la vârsta de 12 ani, însă, puțini sunt cei care știu că acesta nu avea planuri de a deveni cântăreț, iar drumul în cariera sa muzicală a fost deschis de mama sa. Ea a fost cea care l-a însoțit până la 18 ani în toate deplasările la București – festivaluri, apariții TV, concerte.

”Mamei mele îi datorez începutul în muzică! La vârsta de 6 ani, m-a dus la lecții de vioară crezând că nu am calități vocale și nici vreo ureche muzicală deosebită.

Florin Ristei pe vremea când lua lecții de vioară
Florin Ristei pe vremea când lua lecții de vioară

Lecțiile le făceam acasă, la Galați, în particular, cu doamna Rucher, o profesoară excelentă. După vreo 2 ani de studiu, chiar aceasta a fost cea care i-a spus mamei că intonez foarte corect cu vocea și că am un auz foarte bun. Astfel am ajuns să fiu cântăreț!’, spune Florin despre începuturile sale în muzică.

Florin Ristei s-a făcut cunoscut la vârsta de 12 ani, ca solist al trupei AMICI, cu piesa „Ea este Dana’. După 6 ani în trupa Marfar, în 2012 se hotărăște să înființeze trupa FreeStay.

Florin Ristei, pentru prima oară jurat la X Factor

Artistul  face parte din juriul noului sezon X Factor, alături de Ștefan Bănică, Loredana Groza și Delia. „Proiectul X Factor a venit ca un pas pe care l-am gândit și mi-l doream de ceva vreme.

Am fost foarte bucuros când am aflat că aș putea să fiu al patrulea membru al juriului și că aș putea sta lângă artiști pe care îi apreciez.  Nu mi-a fost teamă de experiența colegilor, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să mă înconjor de oameni de la care am ce învăța”, a spus Florin Ristei.

„Probabil nu voi scăpa de Dana prea curând, dar am învățat în timp să mă obișnuiesc cu asocierea asta.  Obișnuia să mă deranjeze, când eram mai mic, pentru că mă săturasem de același refren repetat obsesiv.

Dar acum mă bucur când văd că și copiii sub 18 ani știu o piesă care era lansată dinainte de a se naște ei”, a spus Florin Ristei pentru Libertatea.

 

Urmăriți Impact.ro și pe