EXCLUSIV

Veta Biriș a refuzat nunta anului. Vedeta populară a spus adevăratul motiv pentru care nu a acceptat să-i cânte lui George Simion și viitoarei soții / EXCLUSIV

Alexandru Catalan 09.08.2022, 17:36
Veta Biriș a refuzat nunta anului. Vedeta populară a spus adevăratul motiv pentru care nu a acceptat să-i cânte lui George Simion și viitoarei soții / EXCLUSIV

Veta Biriș, îndrăgita vedetă a muzicii populare românești, originară din Valea Târnavei Mici, a decis să-l refuze pe liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, și să nu cânte la nunta acestuia, anunțată cu surle și trâmbițe în ultimul weekend al lunii august.

Veta Biriș a refuzat nunta anului

Cea care va împlini peste doar câteva zile vârsta de 72 de ani spune că decizia sa nu are nicio conotație politică. „Nu am nicio treabă cu politica! Eu nu întreb pe nimeni de la ce partid este sau ce simpatii are. Doar că nu mai pot cânta la nunta lui George Simion! Și asta dintr-un motiv personal, cu importanță pentru viața mea!”, a declarat Veta Biriș pentru IMPACT.RO.

Potrivit acesteia, nunta lui George Simion cu aleasa inimii sale, Ilinca, de 24 de ani, are loc exact în aceeași zi în care artista are de împlinit datinile importante ale unui parastas.

Veta Biris a refuzat nunta anului
Veta Biris a refuzat nunta anului

A dat nunta anului pe un parastas

„Atunci când am discutat prima data cu cineva din partea lui George Simion, o anume fătucă Cristina, din Alba Iulia, nu am realizat că în aceeași zi am în familie un parastas foarte important. E vorba despre parastasul de un an al fratelui meu. Și am încercat în fel și chip să le împac pe amândouă, dar nu merge!”, a povestit solista cu lux de amănunte.

Potrivit acesteia, nu există nici timpul fizic, dar nici starea necesară pentru împlinirea ambelor datini. „E o perioadă foarte aglomerată pentru mine. În aceste zile am câte două sau chiar câte trei evenimente, zilnic. De exemplu, chiar în acest weekend prelungit, de Sfântă Mărie, am câte două spectacole, zilnic. La data în cauză, am o nuntă în seara precedentă, iar apoi dimineața trebuie să fiu la biserică. La noi, la parastasul de un an se sfințește crucea, nu doar bucatele. Noi am fost șase frați la părinți. Anul trecut, s-a întâmplat ca singurii doi băieți să se prăpădească în mai puțin de două luni. Și am rămas doar noi, fetele, care acum le face pomenirea. Mă simt foarte legată de lumea satului meu și atunci am decis să respect toate regulile sale. Fiindcă o vreme m-am gândit cum aș putea să le pot împlini pe amândouă, și parastasul, și nunta. Dar am realizat că asta nu se poate, așa cum scrie la carte!”, a arătat aceeași Veta Biriș.

„Cu George Simion am vorbit o singură dată în viața mea”

Ea spune că e sigură că George Simion îi va înțelege motivul pentru care nu va onora invitația făcută: „Cu George Simion am vorbit o singură dată în viața mea. Mă invitase la un alt eveniment, la care i-am spus că nu pot ajunge. Altfel, cred că aș fi mers să cânt la nunta sa. Ba chiar aș fi mers împreună cu doi muzicanți, ca să fie spectacolul cât mai frumos!”.

Potrivit datelor din piață, tariful cerut de Veta Biriș pentru un show la o nuntă sau la un botez variază între 1.000 și 1.500 de euro, dar suma crește dacă artista trebuie să fie însoțită de câțiva muzicanți. În cazul nunții lui George Simion, programată la 27 august, în satul Oveselu, comuna Măciuca, județul Vâlcea, tariful ar fi fost de circa patru ori mai mare ca cel obișnuit. Sau poate și mai mare, dacă showul ar fi depășit 45 de minute, perioada sa tradițională de desfășurare!

Urmăriți Impact.ro și pe