Vești proaste pentru șoferii din România. Surpriza neplăcută din această dimineață, în toate orașele țării

Badea Violeta 08.03.2023, 14:05
Vești proaste pentru șoferii din România. Surpriza neplăcută din această dimineață, în toate orașele țării

Miercuri, pe data de 8 martie, șoferii din țara noastră au parte de o veste cât se poate de proastă. Prețul la benzină și motorină a crescut din nou, lucru care se poate obseva la stația Petrom din Șoseaua Virtuții din Capitală. Iată cu cât s-a majorat tariful la carburanți!

Cât au crescut prețurile la benzină și motorină

Prețul carburanților a fost majorat miercuri, pe data de 8 martie, de Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în țara noastră. Prin urmare, un litru de benzină obișnuită a ajuns să coste 6,68 de lei la stația Petrom din Șoseaua Virtuții din Capitală, în timp ce un litru de motorină se vinde pentru 7,30 de lei, potrivit celor de la Economica.net.

Ultima majorare a prețurilor la benzină și motorină a  avut loc pe data de 6 martie. Astfel, luni costul benzinei și al motorinei a fost majorat cu patru bani pe litru. Totodată, vineri, pe data de 3 martie, Petrom a majorat costul motorinei cu patru bani pe litru și l-a menținut pe cel al benzinei.

În schimb, pe 2 martie, aceeași stație a crescut tariful benzinei cu cinci bani pe litru, dar nu a mărit costul motorinei. Până în prezent, în luna martie, liderul pieței de distribuție a carburanților a aplicat deja patru scumpiri, după un lung lanț de ieftiniri în luna trecută, urmate de o perioadă de stabilitate a tarifelor.

Citește și Legea care interzice mașinile diesel și pe benzină în Europa a intrat în vigoare. Data limită până la care mai pot circula!

A crescut pretul la benzina si motorina
A crescut pretul la benzina si motorina

Câtă benzină şi motorină se consumă anual în țara noastră

Potrivit unui raport INS, românii consumă anual anual aproximativ 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone de motorină.

Din această cifră, circa două treimi se produce în cele trei mari rafinării din România, restul se importă. În anul 2022, consumul a crescut ușor, cu aproximativ 3%. Cu sute de stații în România, Petrom este, fără îndoială, cea mai mare rețea de distribuție de carburanți din țara noastră.

Citește și PIB-ul României crește iar, dar este asta o veste bună pentru economie? Bogdan Glăvan: „E ca și cum ai pune benzină peste un foc, trebuie întreținut și altfel”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...