Vești proaste pentru românii plecați la muncă în Germania. Raed Arafat i-a anunțat

Luiza Moldovan 13.04.2020, 12:45
Vești proaste pentru românii plecați la muncă în Germania. Raed Arafat i-a anunțat

Vești proaste pentru românii plecați la muncă în Germania. Raed Arafat a anunțat că toți cei care se vor întoarce în țară vor trebui să treacă prin două săptămâni de carantină.

Vești proaste pentru românii plecați la muncă în Germania. Raed Arafat i-a anunțat

După ce, săptămâna trecută, în jur de 2.000 de muncitori cu ziua s-au îngrămădit pe aeroportul din Cluj ca să plece la muncă în Germania, aseară, Raed Arafat comenta la antena3 că, dacă aceștia se hotărăsc să se întoarcă, în niciun caz n-o vor mai face cu avionul, ci cu mașinile personale. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că aceștia se pot întoarce cu mașina personală, uitând, desigur, că au plecat pe calea aerului și că, logistic, este imposibil ca aceștia să dispună de vreo mașină acolo.

Singura variantă de întors ar rămâne autocarul.

Cei 2.000 de zilieri nuj vor ajunge acasă prea curând
Cei 2.000 de zilieri nuj vor ajunge acasă prea curând

„Țările unde au plecat și-au asumat primirea lor”

Cei 2.000 de muncitori români au plecat în Germania pentru a culege sparanghel. Potrivit autorităților de acolo, ei vor fi cazați în barăci și vor lucra separat de alți muncitori, timp de două săptămâni, pentru a evita posibile infectări.

Sezonierii știau că-și riscă viața atunci când au decis să plece, dar au spus că au făcut, totuși, gestul, din lipsă de bani.

”Oamenii nu pleacă din plăcere, au nevoie de venit. Țările unde au plecat și-au asumat primirea lor. Ei nu se mai pot întoarce pe cale aeriană, în această perioadă. Ei se pot întoarce pe cale rutieră, cu autocare sau mașini proprii”, a comentat Arafat.

Șeful DSU a precizat că, la întoarcere, toți vor fi obligați să treacă prin perioada de două săptămâni de carantinare, la fel ca toți ceilalți care intră pe teritoriul țării.

La mijlocul săptămânii trecute, știrea că între 1.500 și 2.000 de oameni au stat înghesuiți pe aeroportul din Cluj, așteptând curse charter care să-i ducă la cules de sparanghel în Germania, în plină pandemie, a  revoltat toată țara.

Urmăriți Impact.ro și pe