Vești proaste pentru români. Până când va fi suspendată loteria

Raluca Juncu 17.08.2020, 10:55
Vești proaste pentru români. Până când va fi suspendată loteria

Loteria bonurilor fiscale a fost suspendată în această perioadă, în contextul pandemiei de COVID-19. În condițiile în care acestea ar fi trebuit să fie reluată începând cu această lună, Guvernul anunță că suspendarea loteriei bonurilor va mai suspendată pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

OUG: Extragerile pentru loteria bonurilor fiscale ar putea fi în continuare suspendate

Pandemia de COVID-19 a afectat loteria bonurilor fiscale, unde extragerile ar putea fi amânate până la sfârșitul acestuia an, adică pentru încă 90 de zile după încetarea stării de alertă, arată cel mai recent proiect de ordonanță de urgență a Guvernului României, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă extragerile lunare şi ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale (…). Extragerile Loteriei bonurilor fiscale se reiau în termen de 90 de zile de la data încetării stării de alertă/urgență, după caz”, potrivit proiectului de OUG de la Guvern.

Extragerile de la loteria bonurilor fiscale ar fi trebuit să fie reluate încă de ieri, 16 august 2020, când, potrivit OUG 48/2020, ar fi trebuit să reînceapă, la 90 de zile de la terminarea stării de urgență.
Organizarea Loteriei Bonurilor fiscale este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 10/2015, iar potrivit legislației în vigoare, extragerile lunare erau în număr de 12. Totodată, potrivit actului normativ se puteau organiza și extrageri ocazionale, scrie avocatnet.ro. Această extragere se realiza în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.

„Ţinând cont de faptul că, în contextul declarării stării de alertă, o parte din operatorii economici fie emit un număr redus de bonuri fiscale întrucât se confruntă cu o scădere a cererii, fie nu emit bonuri fiscale întrucât activitatea le este restricţionată, ca măsură de combatere a raspândirii COVID-19, astfel că, în continuare, Loteria bonurilor fiscale nu mai poate produce efectele scontate”, se mai arată în proiectul de OUG.

Rămâne de văzut dacă proiectul de OUG va fi aprobat și dacă reglementările privind suspendarea extragerilor la loteria bonurilor fiscale ar urma să intre în vigoare.

Starea de alertă, prelungită în România

În contextul epidemiologic actual, în care s-au înregistrat deja de mai multe zile peste 1.000 de cazuri noi de infecții cu coronavirus, Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, în urma ședinței de vineri a Executivului.

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”, afirma şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmăriți Impact.ro și pe