Vești proaste pentru clienții Hidroelectrica. Sancțiunile sunt uriașe, sute de mii de abonați sunt afectați

Badea Violeta 20.03.2023, 13:19
Vești proaste pentru clienții Hidroelectrica. Sancțiunile sunt uriașe, sute de mii de abonați sunt afectați

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țara noastră, nu traversează deloc o perioadă bună. Compania tocmai a fost amendată cu 400.000 lei de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Iată motivul pentru care a primit sancțiunea!

Amendă de 400.000 lei pentru Hidroelectrica. Motivul pentru care compania a primit sancțiunea

Hidroelectrica a primit o sancțiune usturătoare din partea ANRE, iar motivul este de-a dreptul uluitor. După o acţiune de control la sediul companiei, inspectorii au constatat mai multe nereguli, printre care neemiterea facturilor aferente cantităţilor de energie electrică furnizate celor aproape 500.000 de clienţi finali din portofoliu.

„În contextul numeroaselor sesizări şi reclamaţii primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acţiune de control la furnizorul în cauză.

jÎn urma finalizării acţiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în: neemiterea facturilor aferente cantităţilor de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienţi finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare şi în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceştia; netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienţi; neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condiţiilor de furnizare şi transmiterea documentaţiei necesare de către client”, a transmis ANRE.

Citește și Vești bune pentru toți clienții Hidroelectrica. Ce schimbare pregătește compania, a făcut anunțul oficial!

România urmează să ia energie de la arabi. Colaborarea neașteptată dintre Hidroelectrica și Emirate. „Sunt demarate discuțiile la nivel tehnic”
Hidroelectrica a fost sanctionata de catre ANRE

„Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale”

În urma celor constatate de către ANRE, celebrul producător de energie electrică a fost amendat cu 400.000 de lei. Însă, aceasta nu este singura sancţiune primită de către Hidroelectrica.

Anul trecut, inspectorii ANRE au urmărit constant activitatea companiei și au aplicate un număr de 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte asemănătoare.

„Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale în relaţia cu clienţii finali pentru a ne asigura că drepturile lor vor fi respectate”, a mai precizat ANRE.

Citește și Toți românii care au contract la Hidroelectrica trebuie să afle. Ce se întâmplă la 12 luni după semnare, anunțul oficial al companiei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...