Vești noi despre Liviu Dragnea! Ce va trebui să facă de acum încolo în penitenciar. Judecătoria Sectorului 5 a decis

Ana Anitoiu 15.01.2021, 16:05
Vești noi despre Liviu Dragnea! Ce va trebui să facă de acum încolo în penitenciar. Judecătoria Sectorului 5 a decis

Liviu Dragnea a primit o veste uriașă, la scurt timp după ce a fost citat la DNA, în dosarul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, în 2017, când republicanul Donald Trump a devenit președinte. Viața lui în Penitenciarul Rahova ar urma să se schimbe. Iată ce a stabilit Judecătoria Sectorului 5 ca fostul lider al PSD să facă de acum încolo.

Ce va trebui să facă Liviu Dragnea de acum încolo în penitenciar

Vestea pe care a primit-o politicianul este una îmbucurătoare pentru el. Judecătoria Sectorului 5 a admis, vineri, 15 ianuarie, o solicitare făcută de fostul lider al PSD. Astfel, Penitenciarul Rahova are obligația de a-i permite acestuia să muncească în timp ce își ispășește pedeapsa. Joi, 14 ianuarie, Liviu Dragnea a fost fotografiat, când a fost dus la DNA. Vezi AICI cum arată, după aproape doi ani de închisoare!

″Admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activităţi lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. Definitivă”, arată hotărârea Judecătoriei.

Vesti noi despre Liviu Dragnea! Ce va trebui sa faca de acum incolo in penitenciar. Judecatoria Sectorului 5 a decis
Liviu Dragnea

Veste bună pentru Liviu Dragnea

Pentru Liviu Dragnea, care a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare, în luna mai a anului 2019, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, zilele de muncă în penitenciar sunt importante. Motivul este că acestea i-ar putea accelera eliberarea. La un moment dat, însă, fostului lider PSD, care lucra într-un atelier auto, nu i s-a mai permis să lucreze.

Mai exact, Liviu Dragnea și-a pierdut acest drept după ce a fost sancționat pentru că i-a dat un interviu prin Skype fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. La acea vreme, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a explicat că interviul a avut loc fără o aprobare în prealabil. Fostul lider PSD primise doar permisiunea de a comunica online cu persoanele apropiate.

Ce a declarat avocata lui Liviu Dragnea

După ce i-a fost retras dreptul la muncă, Liviu Dragnea s-a adresat imediat instanței. Și a avut câștig de cauză, dar în zadar. Concret, în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 i-a dat dreptate după plângerea lui potrivit căreia i s-a încălcat dreptul de a lucra în timpul executării pedepsei. Totuși, fostul lider al PSD n-a fost reprimit la lucru. Astfel, politicianul a apelat din nou la instanță.

“Este o plângere făcută împotriva unei încheieri a judecătorului de supraveghere de la Penitenciarul Rahova. Domnul Dragnea s-a plâns de modalitatea în care nu s-a pus în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care dispunea că i-a fost încălcat dreptul la muncă. Nu i s-a mai acordat dreptul să muncească. Nu munceşte nici astăzi. După îndelungi zbateri s-a întrunit comisia de selectare la muncă, unde i s-a spus că, având probleme foarte mari cu spatele, nu poate să fie dus la muncă. El nu este inapt de muncă. Faptul că ai probleme cervicale sau lombare nu înseamnă că eşti inapt de muncă. Ar fi putut să muncească fără probleme, dacă ar fi lăsat”, a spus recent Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...