Vești importante pentru șoferi. Anunțul autorităților privind prețul carburanților: „Ne gândim”

Badea Violeta 04.07.2022, 09:05
Vești importante pentru șoferi. Anunțul autorităților privind prețul carburanților: „Ne gândim”

Începând cu data de 1 iulie a intrat în vigoare ordonanța de urgență privind reducerea cu 50 de bani a prețului la carburanţi. Jumătate din această sumă, adică 0,25 bani, va fi decontată de la buget. Acum, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, vine cu o nouă veste importantă pentru șoferi. Iată ce s-ar putea întâmpla cu tarifele la benzină și motorină!

Ionuț Stroe, anunț pentru șoferii din România

Anunț extrem de important de la purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, pentru toți utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din țara noastră.

După ce autoritățile au redus cu 50 de bani prețul la carburanţi, măsură valabilă pe o perioadă de trei luni, Ionuţ Stroe mai vine cu o veste pentru conducătorii auto.

Acesta a declarat că guvernanţii se gândesc să prelungească măsura compensării preţurilor carburanţilor, dacă ea va funcţiona bine în perioada stabilită inițial. Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat, de asemenea, că România are carburanţi ieftini, spre deosebire de alte ţări din Europa.

„Dacă cineva în lumea acesta ar fi putut să evalueze evoluţia preţurilor în contextul inflaţiei galopante, în contextul unui război care se derulează, în contextul embargoului de importuri asupra ţiţeiului şi multe alte crize suprapuse, lucrurile ar fi fost foarte simple.

Din păcate, în momentul de faţă vorbim de scenarii de scurtă durată, de asta şi termenul de 3 luni de evaluare a acestei măsuri (compensarea carburanţilor – n.r.) şi în contextul în care ea recurge bine şi apreciem şi salutăm efortul pe care îl fac producătorii şi distribuitorii de carburanţi, pentru că este un efort comun, atât Guvernul, cât şi ei fac un efort, în condiţiile în care trei luni va funcţiona, ne gândim, de ce nu, să prelungim această măsură”, a declarat Ionuţ Stroe, la Digi24.

Ionut Stroe, despre compensarea de 50 de bani la carburanti
Ionut Stroe, despre compensarea de 50 de bani la carburanti

„Avem carburanţi ieftini, comparativ cu alte state”

Oficialul PNL a ținut să precizeze că în țara noastră se comercializează carburanţi la preţuri scăzute, comparativ cu alte state europene. Potrivit acestuia, România ocupă locul doi în topul celor mai ieftini carburanţi din Europa.

„Dacă nu, nimeni nu este rigid, nu este inflexibil, putem să analizăm şi alte propuneri care se fac şi bineînţeles să acomodăm această piaţă situaţiilor care se vor ivi.

Eu mi-aş dori ca aceste crize să se termine, toţi ne dorim acest lucru. În momentul de faţă România se află pe locul doi al nivelului preţurilor de carburanţi, avem carburanţi ieftini, comparativ cu alte state care se confruntă cu crize mult mai accentuate”, a declarat Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai precizat că această reducere de 50 de bani este cea mai rapidă scădere a preţurilor la carburanţi, de pe o zi pe alta.

„Ştiu că aşteptările sunt mari, dar nimeni nu ar fi avut, în acest moment, o soluţie care să depăşească acest 50 de bani, care reprezintă ceva. Este cea mai rapidă şi acceptată scădere a preţurilor carburanţilor la pompă de pe o zi pe alta”, a mai adăugat Ionuţ Stroe.

Urmăriți Impact.ro și pe