Vești importante pentru bucureșteni. Unde urmează să fie construite 15 parcări gigant

Elena Avramescu 30.07.2020, 15:06
Vești importante pentru bucureșteni. Unde urmează să fie construite 15 parcări gigant

Candidatul independent Nicuşor Dan, a prezentat o soluție viabilă, spune el, pentru gescongestionarea traficului din Capitală, fiind vorba despre 15 parcări foarte mari amplasate în tot orașul.

Parcări ginant construite în București

Nicușor Dan a prezentat joi sistemul cu 15 parcări uriașe la intrarea în București, care, din punctul lui de vedere va reduce mult traficul infernal din prezent. Iar asta pentru că va oferi o soluţie de transport rapidă celor care locuiesc în afara Capitalei, însă lucrează în Bucureşti.

„Sistemul acesta are mai multe avantaje mari. În primul rând, descongestionează traficul, în special pe principalele intrări din Bucureşti. Ştim cu toţii cât e de aglomerat. De exemplu: Iuliu Maniu – dimineaţa la intrare şi seara la ieşire. Deşi, aparent, aceste parcări sunt în afara oraşului, ele au un impact important pentru bucureşteni, pentru că mare parte din traficul pe care ei îl suportă vine de la oameni care locuiesc în afara Capitalei şi lucrează în Bucureşti.”

„Un alt avantaj important este acela că reduce poluarea”

Unde urmează să fie construite 15 parcări gigant
Unde urmează să fie construite 15 parcări gigant

„Un alt avantaj este că oferă acestor oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi vin să lucreze aici o soluţie de transport mai rapidă. Un alt avantaj important este acela că reduce poluarea, pentru că luăm azi nişte oameni care merg cu maşina personală şi îi direcţionăm către transportul public, care în viitorul apropiat o să fie cât mai mult electric.”

„Şi, nu în ultimul rând, sistemul de mari parcări, împreună cu metroul de suprafaţă, generează dezvoltare. Pentru că conectăm zona periferică a oraşului şi în felul acesta generăm oportunităţi de dezvoltare, deci locuri de muncă”, a spus Nicuşor Dan, potrivit capital.ro.

Nicușor Dan a mai precizat că aceste parcări vor fi amplasate la toate marile intrări din oraş, vor avea între până la  2.000 de locuri, în funcţie de importanţa arterei şi va fi asigurată pază permanentă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...