Vești de ultimă oră despre majorarea vârstei de pensionare. Anunțul oficial făcut de ministrul Muncii

Anca Manolica 22.08.2022, 08:00
Vești de ultimă oră despre majorarea vârstei de pensionare. Anunțul oficial făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii a venit cu informații importante privind majorarea vârstei de pensionare și despre situația pensiilor în România. Acesta a precizat că la începutul lunii septembrie vom avea primele date oficiale cu privire la noua lege a pensiilor. Iată la ce ar trebui să se aștepte pensionarii români, din toamnă.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii, vești de ultimă oră

Acum mai bine de o lună, ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre recalcularea pensiiilor și eliminarea inechităților. El spunea că deocamdată nu se are în vedere schimbarea formulei de calcul, dar dacă se vor găsi elemente de îmbunătățire și de a lua în calcul cât se poate din abilitatea sistemului de pensii, se vor face schimbări. Însă, prioritar rămâne rezolvarea inechităților din sistem.

Ministrul Marius Budăi a venit zilele acestea cu noi informații importante cu privire la pensiile din România. El a precizat că urmează sî aibă noi discuţii cu oficialii de la Comisia Europeană, și speră ca la începutul lunii septembrie să obțină și un material premergător cu privire la reforma pensiilor din PNRR.

„Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a spus Marius Budăi, conform Romaniatv.

Ministrul Muncii, Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi

Marius Budăi a vorbit și despre majorarea vârstei de pensionare

Întrebat dacă urmează să crească și vârsta de pensionare, ministrul Muncii a spus că, cel puțin pentru moment, este exclus să se întâmple acest lucru.

„Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni.” a mai dezvăluit Marius Budăi, potrivit aceleiași surse.

De asemenea, el a subliniat că, pentru moment, nu se impune o astfel de măsură și că nu o va susține. Mai mult, a spus că nu există probleme cu plata pensiilor, pentru că, la rectificarea bugetară ministerul a primit bani suplimentari.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...