Veşti bune pentru elevii de clasa a XII-a. Cum se pot pregăti pentru Bacalaureat 2021

Ana Anitoiu / 04.03.2021, 23:54
Veşti bune pentru elevii de clasa a XII-a. Cum se pot pregăti pentru Bacalaureat 2021

Eevii de clasa a XII-a primesc vești bune. Începând cu data de 15 martie, aceștia se vor putea pregăti într-un mod inedit pentru examenul de Bacalaureat din acest an, în contextul în care desfășurarea cursurilor le-a fost afectată de pandemia de coronavirus.

Cum se pot pregăti pentru Bacalaureat 2021 elevii de clasa a XII-a

Mai exact, începând cu data de 15 martie, elevii de clasa a XII-a se pot pregăti online pentru examenul de Bacalaureat din acest an, pe platforma ”Gata de BAC”. Astfel, aceștia vor putea face meditații pe internet. Programul a fost dezvoltat de Digital Nation.

Meditațiile prin intermediul platformei ”Gata de BAC” vor fi disponibile inițial pentru Matematică (fiecare specializare – M1/ M2/ M3/ M4, n.r.) şi Limba şi Literatura Română. În săptămânile viitoare urmează să fie introduse și alte materii, la acestea urmând să participe peste 25 de profesori.

Vesti bune pentru elevii de clasa a XII-a. Cum se pot pregati pentru Bacalaureat 2021
Un elev scriind pe o foaie de examen

Cât costă programul de pregătire și cât durează

Prin intermediul acestei platforme, elevii claselor a XII-a din țară vor avea la dispoziție trei luni ca să se pregătească. Aceștia vor putea accesa meditațiile de oriunde, printr-un simplu dispozitiv conectat la internet, și vor beneficia de un program flexibil, alături de profesori de specialitate. Sunt prevăzute două sesiuni video pe săptămână – una în care se va explica materia și alta în care se va face o verificare. Sesiunile de meditaţii sunt disponibile atât live, cât şi în format înregistrat.

Programul de pregătire pentru Bacalaureat costă în total 199 lei pregătire pentru fiecare materie, iar sesiunile de meditaţii online vor începe la data de 15 martie 2021. Cei care vor să se înscrie o pot face până la data de 20 mai, pe site-ul profesorinonline.ro/bac. Elevii înscriși pot beneficia de 28 de meditații pentru fiecare disciplină. În sesiunile de verificare, liceenii vor avea alături o echipă distinctă de profesori îndrumători, disponibili să le răspundă online la orice întrebări sau să le ofere noi clarificări.

Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevi

Ministrul Educației a făcut un anunț pentru toți elevii din România. Sorin Cîmpeanu a spus, joi, la Europa FM, că anul școlar ar putea să fie modificat, astfel încât să înceapă mai devreme și să aibă o durată mai mare. Mai multe detalii, AICI!

”România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n.red. pentru angajarea directorilor de școli) pentru că e important.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre schimbări în programă

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că este posibil să se facă unele schimbări în programa școlară. Ministrul Educației a precizat că planurile cadru pentru liceu, clasele a IX-a și a XII-a, cele ce stabilesc programa, numărul de discipline și orele alocate lor, vor fi gata în toamna anului viitor.

”Pe de o parte se dorește reducerea numărului de ore, pe săptămână, pe de altă parte se dorește introducerea unor discipline precum: educație financiară, educație rutieră, educație pentru sănătate, educație juridică, educație sexuală. Toate sunt justificate. Se poate găsi o soluție inteligentă, un modul de educație pentru viață, de exemplu, care să aibă un timp bine determinat alocat, care să fie o disciplină mai puțin opțională, pentru că înțeleg că e nevoie de aceste competențe”, a spus Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI