Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) vin cu vești bune pentru cei care dau de permis. Codul rutier insă vine cu vești mai puțin bune. Aceste schimbări îi privesc pe toți șoferii.
Tehnologizarea prinde tot mai mare amploare iar instituțiile trebuie să țină pasul cu epoca vitezei. Vești bune în acest sens vin și din partea DRPCIV pentru toți cei care dau de permis. Instituția a anunțat că lansează un nou serviciu de online pentru a facilita plățile. Astfel, indiferent dacă aveți nevoie să plătiți contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau a autorizației de circulație provizorie, o veți putea face online.
”Incepând cu luna decembrie, în continuarea eforturilor de digitalizare, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) lansează un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie”, anunţă DRPCIV.
Procedura este relativ simplă, ca în cazul oricărui tip de plată online. Așadar aveți nevoie de un card bancar și conexiune la internet, puteți accesa www.drpciv.ro în secțiunea de servicii online unde puteți găsi opțiunea de care aveți nevoie. Dovada plății nu este necesară pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro .
Acest lucru vine cu foarte multe avantaje, atât pentru viitorii sau actualii șoferi cât și pentru funcțioarii publici. Disponibilitatea de plată non-stop, procesarea și validarea rapidă a tranzacțiilor dar și timpul de așteptare care este mult mai redus, reprezintă câteva dintre avantajele plăților online, potrivit news.ro .
Echilibrul trebuie menținut astfel că, o veste bună este compensată cu o veste rea. În acest caz, Codul rutier 2021 vine cu sancțiuni mai mari pentru șoferi. Așadar, începând cu luna trecută, autoturismele parcate pe spațiile verzi și parcuri vor fi ridicate. Pentru a-și putea recupera mașina, șoferii vor fi nevoiți să plătească mai multe taxe dar și o amendă, contravaloarea acesteia fiind stabilită la nivel local.
Documentul întocmit de agentul constatator în baza căruia se recuperează mașinile ridicate trebuie să conțină:
Acesta stabilește o serie de obligații noi atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice cu privire la îngrijirea bunurilor pe care le au în proprietate :