Vești bune pentru cei care dau de permis. Schimbarea îi privește pe toți șoferii

Cristian Cojocaru / 09.12.2020, 13:36
Vești bune pentru cei care dau de permis. Schimbarea îi privește pe toți șoferii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) vin cu vești bune pentru cei care dau de permis. Codul rutier insă vine cu vești mai puțin bune. Aceste schimbări îi privesc pe toți șoferii.

Vești bune pentru toți cei care dau de permis

Tehnologizarea prinde tot mai mare amploare iar instituțiile trebuie să țină pasul cu epoca vitezei. Vești bune în acest sens vin și din partea DRPCIV pentru toți cei care dau de permis. Instituția a anunțat că lansează un nou serviciu de online pentru a facilita plățile. Astfel, indiferent dacă aveți nevoie să plătiți contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau a autorizației de circulație provizorie, o veți putea face online.

”Incepând cu luna decembrie, în continuarea eforturilor de digitalizare, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) lansează un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie”, anunţă DRPCIV.

Procedura este relativ simplă, ca în cazul oricărui tip de plată online. Așadar aveți nevoie de un card bancar și conexiune la internet, puteți accesa www.drpciv.ro în secțiunea de servicii online unde puteți găsi opțiunea de care aveți nevoie. Dovada plății nu este necesară pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro .

Acest lucru vine cu foarte multe avantaje, atât pentru viitorii sau actualii șoferi cât și pentru funcțioarii publici. Disponibilitatea de plată non-stop, procesarea și validarea rapidă a tranzacțiilor dar și timpul de așteptare care este mult mai redus,  reprezintă câteva dintre avantajele plăților online, potrivit news.ro .

S-au mărit amenzile pentru șoferi

Echilibrul trebuie menținut astfel că, o veste bună este compensată cu o veste rea. În acest caz, Codul rutier 2021 vine cu sancțiuni mai mari pentru șoferi. Așadar, începând cu luna trecută, autoturismele parcate pe spațiile verzi și parcuri vor fi ridicate. Pentru a-și putea recupera mașina, șoferii vor fi nevoiți să plătească mai multe taxe dar și o amendă, contravaloarea acesteia fiind stabilită la nivel local.

Documentul întocmit de agentul constatator în baza căruia se recuperează mașinile ridicate trebuie să conțină:

 • data, ora şi locul ridicării vehiculului;
 • gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local care-l întocmește, precum şi unitatea din care face parte;
 • indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;
 • menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului;
 • menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul;
 • date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.
Se măresc amenzile pentru șoferi 
S-au mărit amenzile pentru șoferi

Proiectul de lege vine cu reglementări noi și cu privire la clădiri, terenuri sau vehicule

Acesta stabilește o serie de obligații noi atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice cu privire la îngrijirea bunurilor pe care le au în proprietate :

 • depozitarea corespunzătoare a reziduurilor menajere, industriale, agricole, precum şi materialele refolosibile, numai în locurile special amenajate sau autorizate de autorităţile administraţiei publice locale.
 • menţinerea curăţeniei trotuarelor, a părţii carosabile, a locurilor publice şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.
 • îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au în proprietate şi de pe locurile de parcare pe care le folosesc, potrivit normelor stabilite de consiliile locale;
 • respectarea măsurilor stabilite pentru asigurarea igienei publice şi curăţeniei în localităţi.
 • asigurarea curăţirii mijloacelor de transport şi a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice.
 • curăţarea şi întreţinerea şanţurile, rigolele şi podeţele aferente proprietăţii
 • finalizarea construcţiile începute, pe baza autorizaţiilor eliberate de primari, în condiţiile şi în termenele stabilite de acestea, potrivit stiridinlume.ro .
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI