Vești bune pentru bucureșteni. Rata de infectare a scăzut din nou, la cât a ajuns incidența

Beatrice Dumitru 12.11.2021, 15:12
Vești bune pentru bucureșteni. Rata de infectare a scăzut din nou, la cât a ajuns incidența

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 4.844 de cazuri de coronavirus, iar rata de pozitivare a testelor a căzut la 10%. Și pentru locuitorii din Capitală veștile sunt bune, deoarece rata de infectare este în scădere.

Cât este incidența în București

Au fost zile în care, în România, în luna octombrie s-au raportat aproape 20.000 de cazuri de Covid. Dar, în urma restricțiilor care au intrat în vigoare pe 25 octombrie și a creșterii numărului de persoane vaccinate, bilanțul infectărilor cu coronavirus  a început să scadă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.844 de cazuri de Covid-19.

Astfel, și rata de pozitivare a scăzut cu 10% în toată țară. Și în București situația s-a îmbunătățit. Este a 21-a zi consecutivă în care rata de infectare a scăzut. În ultimele 14 zile, incidența a ajuns la 7,31 la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică. În urmă cu o zi, pe 11 noiembrie, în Capitală, incidența a fost de 7,94.

Vești bune pentru bucureșteni. Rata de infectare a scăzut din nou, la cât a ajuns incidența
Rata de infectare, în scădere în București.

Capitala a intrat în scenariul roșu pe 22 septembrie, când rata de infectare sărise de 3%. De la începutul pandemiei și până în prezent, Bucureștiul a ocupat mai tot timpul primul loc în topul infectărilor, ajungând la un total de aproape 300.000 de cazuri de coronavirus.

Ziua cu cea mai mare rată de infectare

În București, rata de infectare a început să crească în data de 11 iulie 2021, de la 0,03 la mia de locuitori. De atunci și până pe 20 octombrie , incidența nu a mai scăzut, fiind zile și cu rată de infectare de peste 16%.  Cum s-a întâmplat pe 22 octombrie când a fost cea mai mare rată, 16,54%.

Până pe 12 noiembrie, În România au fost înregistrate 1.735.277 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 52.513 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV- 2 au decedat. Numărul persoanelor vaccinate a trecut de 7,3 milioane.

Restricțiile stabile de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prevăd ca masca de protecție să fie purtată peste tot, inclusiv pe stradă, obligativitatea prezentării certificatului verde pentru o serie de activități, interzicerea evenimentelor private și carantina pe timp de noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe