Săptămâna începe cu vești bune pentru locuitorii din Capitală. DSP a anunțat, luni, că incidența Covid-19 a scăzut pentru a treia zi consecutiv.
Recordurile atinse în ultima perioadă în ceea ce privește rata de infectare cu Covid-19 în Capitală par să fi ajuns la final. Direcția de Sănătate Publică București a anunțat, pentru a treia zi consecutiv, o valoare în scădere.
Dacă duminică incidența a fost de 16,38, sâmbătă de 16,53, iar vineri de 16,54 la mia de locuitori, luni, 25 octombrie, DSP a transmis că aceasta a ajuns la 16,24 la mie.
Potrivit autorităților, mai mult de 2.300 de localităţi au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3 la mie.
Un număr de 285 de oraşe şi municipii au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3, pe primul loc fiind oraşul Otopeni, din judeţul Ilfov, cu rata infectărilor 22,81, iar pe ultimul loc, oraşul Ţăndărei (jud. Ialomiţa), cu incidenţa 3,05.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În cazul comunelor, pe primul loc al listei, care are 2.036 de poziţii, se află Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 40,08, urmată de Ciulniţa, din judeţul Ialomiţa, cu 26,83.
Tot luni, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, în prezent, nu există paturi ATI libere pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu Covid-19.
„În data de 25 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.707 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1.855 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.
Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
Există totuși o rezervă națională de 159 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, care se vor activa acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.