Vești bune de la șeful Pfizer. „Vom putea, în curând, să avem o viață normală”. Ce crede că se va întâmpla cu vaccinurile

Andra Daoud 17.01.2022, 20:18
Vești bune de la șeful Pfizer. „Vom putea, în curând, să avem o viață normală”. Ce crede că se va întâmpla cu vaccinurile

Șeful companiei Pfizer este optimist cu privire la evoluția pandemiei și este de părere că actualul val de infectări ar trebui să fie ultimul cu restricții și că în curând ne vom putea întoarce la o viață normală. Albert Bourla a vorbit și despre cum va continua să circule virusul Covid în următorii ani, în contextul în care mare parte din Europa se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infectări.

Vești bune de la șeful Pfizer

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a spus luni că scenariul cel mai probabil este acela în care virusul Covid va continua să circule ani de zile, însă nu va mai fi la fel de puternic. El crede că actualul val de infectări este ultimul care va impune restricții și este optimist cu privire la evoluția situației epidemiologice.

CEO-ul Pfizer a dat un interviu, în contextul anunțării unui pachet de investiții pe care compania farmaceutică urmează să le facă în Franța. Bourla a subliniat, la o televiziune franceză, eficacitatea vaccinurilor dezvoltate de compania pe care o conduce și a spus că oamenii vor avea în continuare nevoie de doze booster.

Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni. Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea (n.r. vaccinului) în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a subliniat Albert Bourla.

Vești bune de la șeful Pfizer. ”Vom putea, în curând, să avem o viață normală”. Ce crede că se va întâmpla cu vaccinurile
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla

„Vom putea în curând să ne reluăm viața normală”

Șeful Pfizer a declarat că în curând ne-am putea întoarce la o viață normală, fără restricții, așa cum era înainte de pandemie.

Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală. Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.

În afară de vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech, compania Pfizer a anunțat în luna decembrie că a dezvoltat un tratament care reduce spitalizarea și decesul cu 90% în cazul categoriilor de persoane vulnerabile. Pastila Paxlovid a fost autorizată în regim de urgență de către Agenția Europeană pentru Medicamente și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Compania farmaceutică a anunțat că are în plan să facă investiții de 520 de milioane de euro în Franța în anii următori. În prezent, Franța se confruntă cu un nou val de infectări cu virusul Covid-19, la fel ca multe țări din Europa. În acest context, parlamentul a adoptat o serie de noi restricții pentru combaterea virusului. Persoanelor nevaccinate le va fi interzis accesul în restaurante, cafenele, baruri, la evenimente sportive, mijloace de transport în comun și în majoritatea spațiilor publice închise.

Urmăriți Impact.ro și pe