Vestea pe care suporterii lui Dinamo așteaptă să o audă de ani de zile. Decizia de ultimă oră

Marian Cărăvan 19.06.2020, 11:48

La Dinamo situația s-ar putea schimba radical în perioada următoare. Fanii „câinilor roșii” așteptau vestea asta de ani de zile, iar visul lor poate deveni realitate.

Suporterii lui Dinamo așteaptă vestea asta de ani de zile

Dinamo, echipa cu cei mai uniți suporteri din țară, nu beneficiază de o arenă modernă, pe măsura brandului pe care îl duce de 72 de ani. De multe ori, fanii și-au manifestat nemulțumirea legată de stadionul din „Ștefan cel Mare”, cu mult sub standardele unei echipe cu pretenții, care a scris istorie în România. Rămas pe dinafară pentru EURO 2020, stadionul ar putea intra și el într-un proiect de reconstrucție din temelii. Totul depinde acum și de succesul pe care îl va avea demersul senatorului Șerban Nicolae, care a trimis o solicitare oficială către Ministerul Afacerilor Interne prin care cere ca arena să fie predată Companiei Naționale de Investiții.

„Solicit public Ministrului Afacerilor Interne să emită, de îndată, ordinul de predare a imobilului constituit din teren și construcții, identificat ca Stadionul ’Dinamo’, către Compania Națională de Investiții C.N.I. SA, bun proprietate publică, liber de sarcini.

Totodată, solicit public, revizuirea soluției tehnice de realizare a investiției, astfel încât stadionul să respecte următoarele cerințe: să fie destinat exclusiv competițiilor de fotbal și să aibă o capacitate de cel puțin 25.000 de spectatori”, se arată în solicitarea politicianului.

Problemele juridice au scos stadionul Dinamo din proiectul de reconstrucție

Doar Steaua, Rapid și Arcul de Triumf sunt stadioanele care sunt reconstruite pentru EURO 2020, arena din Ștefan cel Mare rămânând din nou pe dinafară. Însă ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spune că sunt mari șanse ca stadionul Dinamo să fie și el modernizat, dar că din cauza unor probleme juridice MTS nu are cum să se implice.

„Stadionul Dinamo a fost inclus în proiectul EURO 2020 și ar fi trebuit să fie refăcut ca celelalte trei stadioane. Din cauza unor probleme juridice, stadionul Dinamo nu a putut să fie inclus. Nu am cum să mă implic”.

„Când instanțele vor decide cine va câștiga acest proces și regimul juridic, atunci acest stadion va putea fi introdus în programul EURO.

Eu susțin acest proiect și nu am nicio problemă ca să introducem acest stadion pentru a fi refăcut”, a spus Ionuț Stroe pentru ProSport.

De-a lungul timpului, fanii dinamoviști au obiectat asupra stării de degradare în care se află stadionul și s-au arătat nemulțumiți de pista de atletism, care îi împiedică să fie cât mai aproape de teren. De altfel, vizibilitatea este scăzută în anumite zone ale stadionului, ceea ce creează un disconfort pentru public.

Urmăriți Impact.ro și pe