Vestea care schimbă tot ce se știa în dosarul Caracal. Avocatul familiei Măceșanu, noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă. „Este o anomalie”

Beatrice Dumitru 01.02.2023, 14:37
Vestea care schimbă tot ce se știa în dosarul Caracal. Avocatul familiei Măceșanu, noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă. „Este o anomalie”

Gheorghe Dincă a fost condamnat, în septembrie 2022, la 30 de ani de închisoare pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Familiile fetelor au făcut apel, iar avocatul familiei Măceșanu a făcut noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Gheorghe Dincă. Acesta a cerut instanței un lucru uluitor.

Răsturnare de situație în cazul Caracal

Familiile victimelor din dosarul Caracal au făcut apel față de hotărârea Tribunalului Olt de condamnare a lui Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Craiova. Avocatul familiei Măceșanu a făcut noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă și cere instanței un lucru uluitor.

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă pentru infracțiunea de omor calificat, pentru că nu ar exista dovezi că bărbatul din Caracal a omorât-o pe adolescentă și a ars-o în butoi. Părinții Alexandrei Măceșanu încă mai cred că aceasta trăiește și speră să o găsească.

Vestea care schimbă tot ce se știa în dosarul Caracal. Avocatul familiei Măceșanu, noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă. „Este o anomalie”
Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

Un prim aspect de nelegalitate al sentinței apelate rezidă din faptul că judecătorul de fond nu a arătat care sunt elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat, pentru care Gheorghe Dincă a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 25 de ani, ci s-a mulțumit să insereze o simplă teorie cu privire la obiectul juridic al acestei infracțiuni, reținând gravitatea faptei care aduce atingere vieții și valorilor sociale pe care legea penală le protejează. (…) Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost arsă în acel butoi din tablă de 05, iar experimentul efectuat la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele nu demostrează nimic. Mai mult decât atât, s-a efectuat fără citarea părților civile”, a declarat avocatul Aurel Moldovan, pentru Gândul.

Ce a mai cerut instanței avocatul familie Măceșanu

De asemnea, avocatul familiei Măceșanu a cerut  obligarea inculpatului la plata sumei de un milion de euro, daune morale, dar și anularea actului constatator de deces al fetei ca fiind nelegal și netemeinic, deoarece spune că s-au descoperit neconcordanțe în actele prin care se constată decesul.

În actul constatator de deces în care este insearată data decesului 26.07.2019 și apoi lipsa cadavrului, în condițiile în care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o pe Alexandra în 25.07.2019. Ceea ce este inadmisibil, întrucât cadavrul nu a fost identificat și nici reconstituit cu oasele găsite la fața locului. Este o anomalie să constați data decesului Alexandrei în 26, atunci când la Gheorghe Dincă au descins organele de poliție împreună cu procurorul Popescu”, a adăugat Aurel Moldovan.

Apelul în cazul Caracal a început pe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Craiova, dar instanța a amânat procesul până în data de 9 martie, după ce reprezentantul Ministerului Public a solicitat acest lucru pentru observarea motivelor de apel depuse la acest termen de judecată de către apelanţii părţi civile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...