Vestea aşteptată de toţi turiştii care vizitează Italia. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Ana Anitoiu, Ana Chivu 29.06.2021, 11:18
Vestea aşteptată de toţi turiştii care vizitează Italia. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Un anunț făcut de ministrul Sănătății de la Roma va bucura turiștii care vizitează Italia în această vară. Oficialul a declarat că încă de luni, 28 iunie, obligația de a purta măști de protecție în aer liber a fost anulată, cu o excepție.

Ce regulă rămâne în vigoare în Italia

Totuși, regula referitoare la purtarea măștii de protecție în aer liber rămâne în vigoare în Italia în locurile aglomerate. Astfel, turiștii se vor putea bucura de vacanțe fără să fie nevoiți să poarte aceste accesorii afară, mai ales în contextul în care termometrele vor indica valori termice ridicate.

Pe de altă parte, măștile de protecție continuă să fie obligatorii în spațiile publice închise, precum magazine, muzee, galerii de artă și alte obiective turistice. Prin urmare, toți cei care vor să0și petreacă vacanțele în Italia trebuie să aibă o mască la îndemână.

Vestea asteptata de toti turistii care viziteaza Italia. Anuntul a fost facut in urma cu putin timp
Un cuplu ghidandu-se prin Roma

Ministrul Sănătății din Italia, avertisment

Până duminică, o treime din populația Italiei cu vârsta de peste 12 ani a fost vaccinată. Adică 17.572.505, după cum a anunțat guvernul italian. În acest context, turiștii din Uniunea Europeană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Statele Unite ale Americii și Japonia pot intra în țară fără să stea în carantină, în cazul în care sunt imunizați anti-Covid-19 sau testați negativ.

În ciuda ameliorării situației din Italia, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, le-a transmis italienilor să rămână atenți. ”Este un rezultat încurajator, dar precauția și prudența sunt încă necesare, mai ales in cauza noilor tulpini de coronavirus. Lupta n-a fost câștigată încă”, a transmis oficialul.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Italia au fost infectate peste patru milioane de persoane, iar peste 120.000 de pacienți cu Covid-19 au decedat, conform site-ului worldometers.info.

Amenzi între 300 și 500 de euro pentru turiștii din Italia care fac o greșeală

Cei care vor să-și petreacă vacanța de vară pe insula Sardinia ce aparține Italiei se pot trezi amendați cu 300 sau chiar până la 500 de euro. Sancțiunea le poate fi dată în cazul în care sunt prinși că vor să plece cu scoici, nisip sau pietre de pe plajă.

Adesea, aceste ”amintiri” din Sardinia ajung să fie vândute ilegal pe internet. În primul weekend de vară, poliția vamală a confiscat aproape o sută de kilograme de nisip, scoici și pietre de pe plajă. În total, 41 de persoane au fost prinse și sancționate cu suma totală de 3.000 de euro. Vezi mai multe detalii despre aceste amenzi pentru turiștii din Italia, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...