Veste uriaşă pentru Ianis Hagi. Ce se întâmplă acum cu fotbalistul de la Rangers

Cristian Cojocaru 08.03.2021, 17:21
Veste uriaşă pentru Ianis Hagi. Ce se întâmplă acum cu fotbalistul de la Rangers

Formația lui Ianis Hagi a reușit să câștige titlul în Scoția. Aceasta nu este singura bucurie a internaționalului român. O veste uriaşă pentru Ianis Hagi a venit din partea FRF, după ce suporterii l-au ales pe el.

Veste uriaşă dată lui Ianis Hagi

Potrivt Federației Române de Fotbal, suporterii echipei naționale a României au votat ”Tricolorul lunii februarie”. În perioada 1-7 martie, mai mulți jucători au fost supuși votului pentru a declara cel mai în formă tricolor al lunii precedente. Astfel, 7 jucători au fost nominalizați, iar dintre aceștia, fiul lui Gică Hagi a obținut cel mai mare punctaj. Conform nominalizărilor, în listă s-au regăsit:

  • Ianis Hagi (Rangers/Scoția) – 30,3 % (10 puncte)
  • Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia) – 24,24% (7 puncte)
  • Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) – 17,97% (5 puncte)
  • Darius Olaru (FCSB) – 14,39% (4 puncte)
  • Florin Tănase (FCSB) – 7,58% (3 puncte)
  • Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria) – 4,98% (2 puncte)
  • Cristian Ganea (Aris Salonic/Grecia) – 0,54% (1 punct).

FRF a transmis că, pe baza perfomanțelor sale din teren, Ianis Hagi este cel care va primi trofeul la final de 2021.

„Titular în 5 din 6 meciuri în februarie, cu 2 goluri marcate (deschidere de scor + gol de 3 puncte), titular în calificarea în optimile Europa League, Ianis Hagi, între timp campion al Scoției cu Rangers, este câștigătorul trofeului „Tricolorul lunii” oferit de FRF prin intermediul platformei Peluza Tricoloră”, a transmis FRF.

Suporterii Glasgow Rangers au intrat în delir la aflarea veștii că matematic, formația a devenit noua campioană a Scoției
Suporterii Glasgow Rangers au intrat în delir la aflarea veștii că matematic, formația a devenit noua campioană a Scoției

Anul 2021 este anul mijlocașului român

Fostul fundaș, Lucian Goian în vârstă de 38 de ani a comentat titlul obținut de formația lui Ianis în Scoția.

„Ce a făcut Ianis Hagi e o mare performanță. Să iei titlul în Scoția e ceva. Vedeam ieri imagini cu sosirea lui Steven Gerrard la stadion, ce atmosferă pot să creeze suporterii. Este incredibil. Când iei un titlu, stai și te uiți în urmă și îți dai seama că toate eforturile pe care le-ai făcut au meritat. A fost o rivalitate imensă cu Celtic, dar echipa lui Ianis a câștigat. Se află pe un drum bun, ne-am dori cu toții să progreseze, fiindcă avem nevoie de el la națională, dar și pentru că românii trebuie să ajungă în campionate importante.

Totuși, sezonul lui a fost oscilant. Nu a avut 6-7 meciuri consecutive bune. Dar nu a renunțat la luptă, cum fac alții când ajung rezervă. Având o mentalitate de profesionist, s-a antrenat, s-a ambiționat și a reintrat pe teren. E important că l-a avut și pe Gerrard ca susținător, fiindcă știe ce e fotbalul modern”, a spus Lucian Goian pentru Look Sport+.

Se pare că anul 2021, este anul lui Ianis Hagi, după ce Rangers a reușit să devină campioana Scoției. Achiziționat cu 3,5 milioane de euro vara trecută, mijlocașul a fost cel care a înscris golul deciziv și a transformat echipa Glasgow Ranger în campioană după 10 de ani. Ultimul titlu obținut de Rangers a fost în 2011.

Urmăriți Impact.ro și pe