Veste tristă pentru locuitorii unui oraș din Rusia. Anunțul făcut chiar azi de UEFA

Beatrice Dumitru 25.01.2023, 22:31
Veste tristă pentru locuitorii unui oraș din Rusia. Anunțul făcut chiar azi de UEFA

Rusia a găzduit în anul 2018 Campionatul Mondial de Fotbal câștigat de Franța în fața Croației. La patru ani distanță, UEFA a programat un alt eveniment de anvergură în Rusia, Supercupa Europei. Însă forul european a făcut un anunț important cu privire la meciul programat să se desfășoare în orașul Kazan.

Decizia UEFA cu privire la Supercupa Europei

Rusia a fost pedepsită pentru invadarea Ucrainei, pe 24 debruarie 2022, iar Occidentul a dictat mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei. Și Comitetul Executiv al UEFA a anunțat miercuri că menţine măsurile aplicate împotriva țării și a schimbat orașul gazdă pentru Supercupa Europei 2023.

În acest context, UEFA a decis miercuri că Supercupa Europei 2023 la fotbal nu se va mai desfășura în orașul rus Kazan, așa cum decisese inițial, și partida se va juca în Grecia, la Atena, miercuri, 16 august, pe Stadionul Georgios Karaiskakis, arena echipei Olympiacos, potrivit comunicatului dat publicităţii de UEFA.

 


Supercupa Europei se va disputa între câștigătoarea trofeului UEFA Champions League și câștigătoarea trofeului UEFA Europa League, iar câștigătoarea Supercupei Europei primește cinci milioane de euro de la UEFA, iar învinsa încasează 3,8 milioane de euro.

În 2022, Supercupa Europei a fost câștigată de Real Madrid, după ce ibericii s-au impus cu 2-0 în fața echipei germane Eintracht Frankfurt, pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Supercupa Europei câștigată de Steaua

Supercupa Europei a fost câștigată o singură dată de o echipă din România, Steaua București, în februarie 1987. Echipa bucureșteană a jucat împotriva formației Dinamo Kiev, pe care a învins-o cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Gheorghe Hagi.

Partida a fost prima a lui Gheorghe Hagi în tricoul Stelei, jucătorul adus de la Sportul a reuşit golul victoriei roş-albaştrilor în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Echipa din Ghencea câștigase în mai 1986 Cupa Campionilor Europeni împotriva Barcelonei, formație pe care a învins-o la loviturile de departajare.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...