Veste șocantă pe scena politică! Noul primar abia ales a intrat în contact cu un purtător de COVID-19

Veste șocantă pe scena politică! Noul primar abia ales a intrat în contact cu un purtător de COVID-19

Un nou primar abia ales a intrat în contact cu un purtător de COVID-19. El a spus că a purtat mască de protecție și a păstrat distanța, dar, ca măsură de precauție, și-a schimbat planurile pentru următoarele zile.

Ce a declarat noul primar care a intrat în contact cu un purtător de COVID-19

Este vorba despre noul primar abia ales în Timișoara, Dominic Fritz. Edilul a spus ce va face în următoarea perioadă. El a precizat că a făcut testul pentru depistarea noului coronavirus și că așteaptă rezultatul, în izolare.

”Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are Covid-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez. Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului.

Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni. În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online. Vă țin la curent!”, a anunțat Dominic Fritz, miercuri dimineață, pe platforma de socializare Facebook.

Veste șocantă pe scena politică! Noul primar abia ales a intrat în contact cu un purtător de COVID-19

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, în România. Noi restricții

Cea mai recentă informare făcută de Grupul de Comunicare Strategică, marți, a arătat că numărul total de cazuri de COVID-19 în România, de la începutul pandemiei, a ajuns la 139.612.

Marți, față de raportarea anterioară, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19). Dintre acestea, 82 au fost în județul Timiș.

De asemenea, marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în județul Timiș, 30 de persoane au fost reconfirmate cu coronavirus.

În total, de la începutul pandemiei de coronavirus, în județul Timiș au fost înregistrate 4.380 de cazuri de COVID-19.

La nivel național, 109.898 de pacienți cu coronavirus au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, 5.121 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 în România, începând de astăzi, 7 octombrie, se închid restaurantele și cafenelele din București, precum și sălile de spectacol, cinematografele și teatrele.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat, marți după-amiază, că noile măsuri de siguranță sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau pentru atât timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați. Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.” , a spus Gheorghe Cojanu.

Ulterior, secretarul de stat Raed Arafat a venit cu o clarificare. Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol, precum și sălile de jocuri de noroc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI