Veste șoc pentru pensionari! Ce se întâmplă acum cu pensiile sub 1.000 de lei. Toți trebuie să afle asta

Iancu Andreea 17.11.2020, 13:23
Veste șoc pentru pensionari! Ce se întâmplă acum cu pensiile sub 1.000 de lei. Toți trebuie să afle asta

Un anunț important și neașteptat se referă la pensiile sub 1.000 de lei, încasate recent de pensionarii din România. Vestea specialiștilor este cât se poate de interesantă, în special în plină criză economică și sanitară. Toată lumea își dorește să afle ce se întâmplă cu aceste pensii.

Veste incredibilă pentru românii cu pensii sub 1.000 de lei

În ciuda faptului că România se confruntă cu o criză economică, dar și sanitară, cauzate de pandemia de coronavirus, pensionarii au vești bune de aflat. Conform unei statistici realizate de economica.net, doar o treime dintre pensionarii din sistemul public au luat în luna septembrie 2020 o pensie sub 1.000 de lei brut. De asemenea, raportat la numărul total de pensionari, procentul celor care încasează o pensie mai mică de 1.000 de lei a scăzut cu mai mult de șapte procente față de luna septembrie 2019.

De asemenea, conform aceleiași surse, cei care au pensii cuprinse între 1.001 lei și 2.000 de lei brut se încadrează într-un procent de 42% din total. Totodată, sunt vești bune și în cazul persoanelor care încasează pensia în baza principiului contributivității. Numărul celor care încasează peste 5.000 de lei brut s-a dublat. Din păcate, față de numărul total de pensionari, ponderea acestora din urmă este încă nesemnificativă.

Numărul pensionarilor care încasează sub 1.000 de lei brut lunar a scăzut
Numărul pensionarilor care încasează sub 1.000 de lei brut lunar a scăzut

Când sunt așteptate noi majorări ale pensiei românilor?

Recent, ministrul Economiei a vorbit despre o nouă etapă de creșteri ale salariilor și pensiilor. Totuși, în ciuda veștilor bune, care anunță evoluția economiei românești, Florin Cîțu nu a avansat nicio dată exactă.

“Știți foarte bine că am spus că pensiile vor crește în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor crește în fiecare an. Da, ai nevoie de creștere economică pentru a crește și pensiile și salariile și creșterea economică se va reflecta în creșterea pensiilor și salariilor.”, a afirmat Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe.

Vorbind despre majorarea pensiilor cu 26% în anul ce urmează, Florin Cîțu a mărturisit că nu poate avansa un procent, dar asigură românii că vor putea beneficia de pensii mai mari în 2021.

“Nu am un procent pe care aș putea să îl avansez, dar vă pot spune că vor crește pensiile în fiecare an în următoarea perioadă.”, afirmă oficialul român.

Cea mai recentă majorare a pensiilor pentru cetățenii din România s-a înregistrat chiar în luna septembrie, când punctul de pensie a urcat de la valoarea de 1.265 lei, la cea de 1.442 lei. Astfel, pensionarii s-au putut bucura de 177 de lei în plus în buzunare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...