Veste șoc în cazul Caracal! Cum ar putea scăpa Dincă de închisoare

Redacția IMPACT 17.10.2019, 14:33
Veste șoc în cazul Caracal! Cum ar putea scăpa Dincă de închisoare

Avocatul lui Gheorghe Dincă a anunțat că dosarul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, ar putea fi trimis în judecată în aproximativ o lună. În măsura în care nu se va întâmpla acest lucru, Ghorghe Dincă ar putea fi eliberat întrucât Constituția prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 de zile.

Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat, spune Claudiu Lascoschi, avocatul acestuia. Dosarul inculpatului din Caracal ar trebui să fie trimis în judecată în maximum o lună de zile întrucât Constituția României se stipulează că un inculpat poate să rămână în arest preventiv nu mai mult de 180 de zile, potrivit mediafax.ro.

 

„Nu își asumă niciun procuror riscul”

Magistrații Tribunalului București au prelungit astăzi termenul de arest preventiv al lui Gheorghe Dincă pentru încă 30 de zile. De altfel, conform spuselor avocatului lui Gheorghe Dincă, acesta a declarat chiar în sala de judecată că este de acord cu prelungirea termenului în care va sta după gratii, întrucât își asumă faptele pe care spune că le-a săvârșit.

„Dosarul va fi trimis în judecată în cel mult o lună de zile pentru că altfel, conform Constituției, inculpatul va fi eliberat. Nu își asumă niciun procuror riscul”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă potrivit aceleiași surse.

Noi dezvaluiri in cazul de la Caracal

În Constituția României este prevăzut, la art. 23, al. (5) ca „În cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult 30 de zile, fără ca durata totală să depăşească un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile”.

Gheorghe Dincă a fost arestat în data de 27 iulie 2019, iar până în prezent are la activ 83 de zile de arest. Până atunci, anchetatorii continuă investigațiile la Caracal, unde aceștia iau în calcul ipoteza ca oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă și în liziera pădurii de lângă Caracal nu ar fi ale Alexandrei și Luizei, ci ale unor persoane decedate de mai mulți ani, transmite libertatea.ro. Totodată, presupusul autor al crimelor odioase din Caracal a fost audiat ieri, încă o dată de speciliștii FBI, care au venit în România pentru a oferi o a doua părere cu privire la profilul psihologic și comportamental al acestuia, aflat în curs de analizare.

Urmăriți Impact.ro și pe