Veste șoc în Anglia! RFI a publicat necrologul Reginei Elisabeta a II-a

Andreea Bisinicu 16.11.2020, 20:57
Veste șoc în Anglia! RFI a publicat necrologul Reginei Elisabeta a II-a

Veste șoc în Anglia! RFI a publicat necrologul Reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost posibil așa ceva. Cine a făcut o asemenea gafă.

Un post de radio a publicat necrologul Reginei Elisabeta a II-a

Se întâmplă și la case mai mari. RFI, canalul de radio public al Franței, și-a cerut scuze după ce a publicat din greșeală mai multe necrologuri ale unor persoane aflate încă în viață, printre care cel al fotbalistului Pele, al actriței Brigitte Bardon și al reginei Elisabeta a II-a, scrie The Guardian.

Radio France Internationale (RFI), echivalentul francez al BBC World Service, a acuzat luni „o problemă tehnică” și și-a cerut scuze pentru eroare, când a văzut apariția notificărilor de deces pe site-ul său web și pe platformele partenere, inclusiv Google, Yahoo! și MSN, înainte de a fi dat jos în grabă.

„O problemă tehnică a dus la publicarea a numeroase necrologuri pe site-ul nostru. Ne-am mobilizat pentru a remedia această eroare majoră și pentru a ne cere scuze față de persoanele în cauză, precum și față de voi cei care ne urmăriți și aveți încredere în noi”, au scris reprezentanții RFI, pe contul lor oficial de Twitter.

Printre persoanele declarate decedate de RFI s-au numărat și liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, fostul președinte al SUA Jimmy Carter, liderul cubanez Raul Castro și actorii Sophia Loren și Clint Eastwood.

Mogulul francez Bernard Tapie, în vârstă de 77 de ani, a cărui moarte a fost anunțată de alte canale de știri de cel puțin două ori anterior, s-a aflat la rândul său pe lista RFI.

Postul de radio francez și-a cerut scuze după ce a scris, din greșeală, că regina a murit

Postul de radio francez a publicat, dintr-o eroare, necrologul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Postarea suna în felul următor:
„Regatul Unit s-a trezit orfan în această dimineață. Palatul Buckingham a anunțat oficial moartea reginei Elisabeta a II-a. Regina, care a murit de …, a împlinit 94 de ani la 21 aprilie 2020. Tot Albion deplânge dispariția suveranului său care, în fruntea țării sale din 1952, a reprezentat piatra de temelie în jurul căreia s-a desfășurat istoria postcolonială a Angliei, plină de sunet și furie.”, notează cei de la The Guardian.
În cazul în care viața reginei ar fi fost răpită de coronavirus, postul a recomandat ca necrologul să fie precedat de următoarele cuvinte:
„Pandemia de coronavirus care a făcut ravagii în întreaga lume nu respectă capetele încoronate. În Anglia … a revendicat viața monarhului. Regatul Unit a trezit un orfan în această dimineață. Infectată de virus, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, nu a supraviețuit complicațiilor pulmonare asociate.”
Urmăriți Impact.ro și pe