Veste rea pentru salariați. Pierderi directe pentru aceștia după taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii

Elena Avramescu 16.08.2022, 15:23
Veste rea pentru salariați. Pierderi directe pentru aceștia după taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii

Din păcate, veștile nu sunt deloc bune pentru salariații din România, care vor avea pierderi mari din cauza schimbării recente a legislaţiei care introduce taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii. Astfel că pierderile se vor adresa oricărui salariat, liber profesionist din România, indiferent că provine din mediul privat sau de la stat, și care va deveni pensionar în viitor, au notat reprezentanţii Asociaţiei Participanţilor în Fondurile de Pensii.

Ce se întâmplă cu taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii

În plus, Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii este de părere că mesajele publice ale unor lideri politici ce formează coaliţia de guvernare sunt îngrijorătoare și creează panică.

„Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii semnalizează pe această cale că mesajele cu privire la îmbunătăţirea şi perfecţionarea legislaţiei şi implementării acesteia sunt nu numai de dorit, dar şi necesare, însă transformarea acestor mesaje urmate de acţiuni practice de revoluţionare a sistemului de pensii este dăunător”, găsim notat într-un comunicat al APFP.

În plus, un bun exemplu al deviaţiilor din ultimul timp împotriva progresului este cel al taxării dividendelor încasate de fondurile de pensii.

„Dorim să remarcăm pe această cale că schimbarea recentă a legislaţiei ce introduce taxarea dividendelor încasate de către fondurile de pensii va produce pierderi directe oricărui salariat, liber profesionist din România, fie el din mediul privat sau de la stat, ce va deveni pensionar în viitor”, susţine asociaţia.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Se dau bani de la stat pentru o categorie de romani. Sumele ajung si la 10.000 de lei
Sumele acordate de la stat variaza in functie de unele criterii

Pe lângă toate acestea, reprezentanţii APFP sunt de părere că această reformă are nevoie de corecții cât mai rapid.

„Referitor la recentele declaraţii de presă făcute de politicieni privind revoluţia sistemului ce au destabilizat publicul, milităm pentru crearea unui parcurs stabil, predictibil şi progresist cu privire modificările ce vor afecta fondurile de pensii şi ne dorim ca orice schimbare să aducă un beneficiu economic participanţilor pe termen lung, să fie discutată în detaliu cu reprezentanţii părţilor implicate, în baza unui plan de fundamentare făcut de profesionişti, să fie comunicată transparent şi să fie implementată de către reglementator într-un mod ce nu mai pot naşte surprize extrem de neplăcute în mediul financiar românesc precum cele recente de la Astra Asigurări, City Asigurări, Harinvest sau BRD Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Private”, se spune în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...