Veste rea pentru români. Produsele de bază se vor scumpi considerabil

Nicu Stan 15.06.2021, 09:13
Veste rea pentru români. Produsele de bază se vor scumpi considerabil

Veste rea pentru români. Produsele de bază se vor scumpi considerabil în următoarea perioadă. Care este motivul scumpirilor în lanț, vedeți în articolul de mai jos.

Vești proaste. Explodează prețul la alimente. Care este motivul

Sunt vești rele pentru români după ce specialiștii anunță scumpiri considerabile în lanț la produsele de bază.

Vinovat de scumpiri este vremea rea care ar putea scumpi pâinea, carnea şi uleiul. Ploile şi vijeliile din ultima perioadă au culcat la sol grâul, orzul şi rapiţa, care acum riscă să putrezească. Astfel, recoltarea se va face mai greu şi cu întârziere, ceea ce va duce la o producţie mai mică, motiv pentru care preţurile vor exploda.

Vremea rea a nenorocit culturile
Vremea rea a nenorocit culturile

Ploile abundente, vinovate de scumpiri

Ploile abundente din ultimele săptămâni, care au fost în multe zone și însoțite de grindină şi vânt puternic, au făcut ravagii în lanurile de grâu, rapiță și orz, astfel că producţiile din acest an vor fi în pericol.

Cu producții mai mici, preţurile vor creşte, ceea ce se va reflecta şi în preţurile finale de la raft.

Cum a devenit ploaia din prieten dușman

Un fermier din județul Ilfov a explicat cum i-a fost afectată recolta de vremea rea din ultimele săptămâni.

”În ultima perioadă au avut loc mai multe fenomene și în felul ăsta am ajuns ca o suprafață de cel puțin 60-70 hectare de orz să arate în felul în care o vedeți aici. Acum să vedem ce se va întâmpla la recoltare, când vom putea să intrăm la recoltare, dacă vom putea să intrăm, având în vedere că e aproape lipit de pământ.

Toate se scumpesc

Consecințele pentru populație nu vor fi din cauza orzului nostru, ci vor fi din cauza scumpirilor care se fac de obicei la toate produsele, la motorină, la energie… Pentru noi va fi greu să ne asigurăm furajele pentru hrana animalelor. Sperăm, că totuși a plouat, că avem culturile celelalte frumoase și poate nu vom mai avea parte de asemenea fenomene.

Cred că anul acesta va fi destul de bine. Dar chiar dacă o să fie bine în agricultură, prețurile vor fi mai mici pentru noi, nu vom avea cine știe ce avantaje, iar la raft toate mărfurile se vor scumpi, din cauza energiei, a motorinei, a imputurilor pe care le asigurăm pentru agricultură, care s-au scumpit”, a spus Claudiu Davițoiu.

Urmăriți Impact.ro și pe