Veste proastă pentru şoferii care deţin maşini mai vechi de 15 ani. Li se pregăteşte o nouă taxă

Nicu Stan 07.06.2021, 15:56
Veste proastă pentru şoferii care deţin maşini mai vechi de 15 ani. Li se pregăteşte o nouă taxă

Veste proastă pentru şoferii care deţin maşini mai vechi de 15 ani. Li se pregăteşte o nouă taxă. Ce intenționează să facă Guvernul, citiți în articolul de mai jos.

Se introduce din nou taxa auto. Ce mașini ar urma să plătească taxă de poluare

Sunt vești proaste pentru şoferii care au maşini mai vechi de 15 ani. Autoritățile pregătesc o nouă taxă. Astfel, taxa auto ar putea reveni în România. Conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi taxaţi de către stat.

În același timp, românii sunt încurajaţi să achiziționeze maşini noi şi sunt anunţate stimulente pentru maşinile ecologice, inclusiv prin Programul Rabla.

Romanii sunt stimulati sa cumpere masini ecologice
Romanii sunt stimulati sa cumpere masini ecologice

Ce șoferi riscă să fie taxați

Astfel, șoferii care conduc maşini mai vechi de 15 ani vor fi taxaţi sau riscă chiar să nu le mai poată înscrie în circulație. Măsura este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În acest fel, foarte mulți români vor fi afectaţi de noile schimbări privind taxa de poluare prevăzută în PNRR.

Taxa ar putea fi numită altfel

”Poate nu va fi numită taxă, poate va fi numită altfel. Din sursele pe care le am eu, se doreşte ca taxa să ia în calcul şi emisiile de CO2 ale maşinii respective. Mai mult, sunt unii care spun că trebuie să diferenţiem în funcţie de cât mergi.

Deci vom avea parte de o schimbare, fie că vom plăti o rovinietă mai scumpă, un impozit mai mare sau, la pompă, preţul benzinei sau al motorinei va fi mai mare. Una din variantele astea sau o combinaţie între ele”, a spus Alin Tănase, Greenpeace, conform ştirileprotv.ro.

Noua taxă, recomandare a CE

De asemenea, ministrul Mediului anunță că introducerea unei taxe de poluare pentru maşinile mai vechi de 15 ani este o recomandare a Comisiei Europene.

Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Românii, încurajați să cumpere mașini electrice

Nu în ultimul rând, românii sunt încurajaţi să achiziționeze maşini noi prin acordarea de stimulente, inclusiv prin Programul Rabla, prin creşterea valorii voucherelor. Astfel, conform autorităților, 6.500 de staţii noi de încărcare pentru maşini electrice ar urma să apară în următorii 5 ani.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe