Veste proastă pentru românii din Italia. Decizia care îi afectează direct

Iancu Andreea 07.09.2020, 11:29
Veste proastă pentru românii din Italia. Decizia care îi afectează direct

Pandemia de coronavirus a modificat regulile de călătorie între state. Astfel, din dorința de a stopa și preveni îmbolnăvirea cetățenilor, autoritățile au apelat la măsuri restrictive pentru persoanele care tranzitează Europa. Recent, în Italia au fost stabilite noile reguli de călătorie, care îi afectează direct și pe români.

Ce se întâmplă cu românii din Italia

Criza Covid a afectat întreaga lume, provocând neplăceri cetățenilor statelor. Din păcate, călătoriile între diferite țări implică acum restricții și reguli impuse de fiecare stat în parte. Astfel, în funcție de țara de proveniență, anumite țări au stabilit măsuri de izolare sau de prezentare a unui test Covid negativ.

Cea mai recentă măsură impusă la granița Italiei îi afectează în mod direct și pe cetățenii români. Autoritățile italiene au stabilit că persoanele care ajung în Italia din România și Bulgaria trebuie să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Măsura este instituită printr-un nou decret semnat de premierul Italiei, Giuseppe Conte. Acesta a intrat în vigoare începând de astăzi și presupune prelungirea măsurilor restrictive adoptate pe 10 august.

Decizia autorităților italiene vine pe fondul unei creșteri semnificative a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni. Astfel, vineri, 4 septembrie, Italia înregistra 1733 de cazuri noi, devenind cel mai mare număr de îmbolnăviri de pe data de 2 mai, potrivit mediafax.ro.

Românii sosiți în Italia trebuie să rămână în izolare timp de 14 zile
Românii sosiți în Italia trebuie să rămână în izolare timp de 14 zile

Măsurile luate de italieni pentru a prevenit răspândirea virusului

Conform noilor măsuri decretate de premierul Conte, intrarea în Italia se face în baza actului care atestă reședința și se completează un formular prin care este declarat domiciliul pentru autoritățile sanitare.

Totodată, râmâne în picioare interdicția de intrare în Italia a cetăţenilor care vin din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia. Pe de altă parte, persoanele care sosesc în Italia venind din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia sunt obligate să facă un test pentru depistarea infectării cu coronavirus.

De asemenea, măsura obligatorie de purtare a măștii în spațiile închise rămâne valabilă. Italienii trebuie să respecte această regulă și în cadrul locurilor publice, la exterior, în intervalul de timp 18:00 – 6:00. Purtarea măștii este obligatorie în exterior acolo unde nu se poate respecta distanţa socială de un metru.

Pe de altă parte, în Italia discotecile și stadioanele rămân închise. Transportul în comun circulă în continuare, însă la o capacitate de 80%, care permite respectarea distanței sociale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...