Veste proastă din Timișoara. Oamenii nu se înghesuie să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie

Elena Avramescu 09.04.2021, 14:35
Veste proastă din Timișoara. Oamenii nu se înghesuie să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie

Oamenii nu vor să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie. În decursul zilei de ieri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat că în ultimele 24 de ore s-au imunizat 3.037 de persoane, însă niciuna dintre ele în cadrul proiectului-pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, unde se administrează exclusiv vaccinul AstraZeneca.

Oamenii nu vor să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie

Astfel că, în prima zi a acestui proiect, s-au administrat doar 10 doze de vaccin AstraZeneca în cabinetele medicilor de familie. Iar până-n prezent, în cadrul proiectului sunt înscrise 49 de cabinete de medicină de familie disponibile să administreze vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

DSP Timiş a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului-pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Încă de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în judeţ Timiș s-au administrat nu mai puțin de157.631 doze vaccin, dintre care 42.429 au fost rapel. Astfel că au fost înregistrate 115 reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, ultima fiind de tip alergic, care s-a remis în urma administrării tratamentului antialergic aplicat.

Oamenii nu vor sa se vaccineze in cabinetele medicilor de familie
Cabinet medic de familie

Focar de coronavirus la centrul de carantină pentru migranți din Timișoara

Unicul centru de carantină pentru migranții care ajung la Timișoara este situat în internatul Liceului C.F.R din Timișoara iar capacitatea centrului este de 120 de persoane. Pâcă acum câteva zile, acolo își găsiseră adăpost 101 migranți. Dintre aceștia, 17 au fost diagnosticați cu coronavirus și, în urma anchetei epidemiologice realzată de Direcția Publică de Sănătate Timiș, centrul de carantină a fost declarat focar aflat sub supraveghere.

În pus, alți aproape 30 de migranți sunt declarați contacți și trebuie ținuți sub observație. Din numărul total de persoane aflate în centru, două au ajuns la spital: una cu o formă mai gravă de coronavirus, iar alta pentru o operație de apendicită.

În prezent, la Liceul CFR din Timișoara sunt 99 de migranți cazați, dintre care 17 au fost confirmați COVID pozitiv și un număr de 29 de persoane au fost declarate contacți. La testătarile de astăzi, un număr de 3 persoane din cele 17 s-au negativat, rămânând așadar un focar cu 14 persoane pozitive. La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgență care au vizat izolarea persoanelor pozitive respectiv, carantinarea contactilor direcți în camere separate precum și sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interacțiunea și răspândirea virusului, precizează reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, insitituție care se ocupă de administrarea centrului respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...