Veste proastă din benzinării pentru toți șoferii din România, mai ales pentru cei care au mașini diesel. Prețul motorinei se pare că scapă ușor de sub control! Vezi în rândurile de mai jos cu cât se vinde acum motorina.
Prețul motorinei scapă încet de sub control, iar prețurile de la începutul lunii sunt deja istorie! Vineri, un litru de motorină se vinde cu 7,10 bani în toate stațiile de alimentare din capitală, în timp ce benzina se mai putea cumpăra vineri dimineață la un preț mai mic de 7 lei/l doar în stațiile Lukoil și în câteva stații OMV Petrom, Mol și Rompetrol.
Astăzi, liderul pieței, OMV Petrom, a efectuat una din cele mai mari scumpiri din ultimele luni, de 9 bani/l, atât la benzină, cât și la motorină. Aceasta nu este prima majorare de preț a benzinei efectuate de la începutul lunii august, perioadă în care motorina s-a scumpit în repetate rânduri, diferența dintre prețurile celor două tipuri de carburanți ajungând la aproximativ 20 de bani/l, după ce în cele 3 luni precedente, dieselul a fost mai ieftin decât benzina. În prezent, prețul motorinei a sărit de 7,11 lei/l în toate stațiile din capitală, cu excepția celei Lukoil de pe bulevardul Preciziei, unde acesta este de 7,09 lei/l. Citește și Șoferii sunt în pragul disperării: prețul carburanților continuă să crească vertiginos. Cu cât s-au scumpit astăzi motorina și benzina
În urma scumpirilor de vineri, prețul unui litru de motorină a ajuns la 7,19-7,22 lei în stațiile Petrom și la 7,27-7,23 lei în cele OMV, în timp ce prețul benzinei a urcat la 6,97-7,03 lei, respectiv 7,08-7,12 lei.
Cu numai o zi înainte, joi, liderul pieței majorase doar prețul motorinei cu 3 bani/l. Iar în următoarele ore, așa cum ne-au obișnuit, Lukoil, Mol și Rompetrol vor efectua probabil mișcări de prețuri similare cu cele ale liderului pieței.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dar care este motivul scumpirilor? Ei bine, în această perioadă, cotațiile internaționale ale țițeiului Brent au crescut de la 72 dolari/baril la peste 86 dolari/baril, în regiune creșterea fiind și mai accentuată ca urmare a amenințării Rusiei de a ataca inclusiv vasele comerciale din Marea Neagră.