Veste nouă despre criminalul de la Onești. Medicii i-au găsit nouă plăgi prin împușcare cu bile de cauciuc şi muniţie letală. Ce spun medicii despre starea lui de sănătate

Elena Avramescu 03.03.2021, 11:59
Veste nouă despre criminalul de la Onești. Medicii i-au găsit nouă plăgi prin împușcare cu bile de cauciuc şi muniţie letală. Ce spun medicii despre starea lui de sănătate

Veste nouă despre criminalul de la Onești. Se pare că mai este mult de așteptat până la audierea criminalului de la Onești, Gheorghe Moroșanu, care va alea loc doar când starea sa de sănătate va permite acest lucru. Până acum se știe sigur doar că soţia sa a fost arestată preventiv de către Judecătoria Oneşti.

Veste nouă despre criminalul de la Onești

Gheorghe Moroşanu este bărbatul din Oneşti care a sechestrat şi unis fără milă doi electricieni într-un apartament pierdut de el în justiţie. În prezent se află la Spitalul din Oneşti, unde a fost dus ducă ce a fost împuşcat de poliţişti și are nouă plăgi prin împuşcare.

Avea 9 plăgi împuşcate. A fost operat, i s-au extras bilele de cauciuc cu care a fost împuşcat şi două gloanţe, fiind folosită şi muniţie letală. A avut două lovituri şi la abdomen, şi în coapasa piciorului drept. În această dimineaţă medicii anestezişti vor stabili când va fi detubat. În acest moment nu mă pot pronunţa dacă starea lui permite transferul la un spital penitenciar, dar probabil că într-o zi, va putea fi audiat, a afirmat managerul spitalului din Oneşti, Gelu Nicolcea.

Apartamentul în care s-au comis crimele îngrozitoare erau ale criminalului, însă acum se afla în proprietatea Chimcomplex, obținute în urma unei executări silite.

Cele două victime erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi verificau sistemul electric al apartamentului în vederea renovării acestuia. Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009, a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Oneşti.

Sotia criminalului de la Onesti, propusa pentru arestare preventiva
Gheorghe Morosanu si sotia sa

Victimele agresorului de la Onești

Silviu Iştoan, de 38 de ani, şi Dan Pătatu 55 de ani, sunt cele două victime ale lui Moroșan Gheorghe. Cei doi munictori au murit în decursul zilei de luni, la scurt timp după ce au fost înjunghiaţi de fostul proprietar al casei unde ei verificau o instalaţie și care a apărut neașteptat.

După crima care a îngrozit România, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment. Astfel, chestorul Florentin Bracea a declarat că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Verificăm modul de intervenţie a poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău. Suntem determinaţi să clarificăm toate aspectele care ţin de acest eveniment. La finalizarea verificării vom întocmi un raport cu rezultatul acestora, iar cei care se fac vinovaţi de această tragedie vor răspunde legal. (…) Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. Ne aflăm în situaţia în care două vieţi sunt pierdute. Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri. Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist, care a intervenit la faţa locului. Vă asigur că cei care au greşit vor plăti pentru că aici vorbim de pierderea a două vieţi, a declarat Florentin Bracea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...