Veste nesperată pentru Ionuț Gologan! Ce decizie au luat autoritățile în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

Diana Radu / 28.05.2020, 12:49
Veste nesperată pentru Ionuț Gologan! Ce decizie au luat autoritățile în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare, în Malaezia. Românul a fost prins în anul 2012 și condamnat pentru trafic de droguri. Ce decizie au luat autoritățile în cazul românului care a primit pedeapsa cu moartea

Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaezia

Românul a fost prins pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, pe data de 26 iunie 2012. Drept urmare, la vârsta de 22 de ani acesta a fost acuzat de trafic de droguri și închis. Tânărul din Telega, lucra ca șofer cu jumătate de normă pentru o firmă de transport din Germania, iar în satul său natal era cunoscut ca un copil cuminte. Tânărul a fost crescut de către bunica sa, însă se pare că a căzut pradă anturajului.

Familia băiatului este disperată și îl așteaptă acasă. Ba mai mult, cazul acestuia a atras atenția mai multor oameni influenți, cum ar fi Gigi becali, care i-a dat tatălui lui Ionuț 3.000 de euro. Însă, tânărul a declarat că părintele său a folosit o parte din bani în scop personal.

„Îl așteptăm acasă, nu ne ajută nimenea. Nu ne ajută nimeni. Pe omul bogat îl ajută toți, dar la omul sărac nici boii nu-i trag. Nu dăm detalii despre Ionuț. Să îl aducă să-l vedem. Eu l-am crescut”, a declarat bunica lui Ionuț în vârstă de 87 de ani.

ionut gologan, roman, condamnare la moarte, malaezia
Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaezia

În 2016, Curtea Federală de Justiție a Malaeiei a confirmat pedeapsa capitală pentru Gologan printr-o decizie definitivă. Între timp, mai multe delegații din România au purtat discuții cu autoritățile malaeziene pentru salvarea sa. În 2017, autoritățile malaeziene au anunțat oficial că legea care prevede pedeapsa capitală pentru trafic de droguri va fi revizuită. În cele din urmă, guvernul a abolit pedeapsa cu moartea.

„Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea. Sper că legea va fi modificată în curând”, a declarat Gobind Singh Deo, ministrul malaezian al comunicațiilor pentru France Press. „Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv. Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție”, conform ministrului Legii din Malaysia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI