Veste mare pentru șoferii din România. Schimbarea e majoră, e un adevărat record

Ana Anitoiu 30.11.2022, 12:58
Veste mare pentru șoferii din România. Schimbarea e majoră, e un adevărat record

Veste mare pentru șoferii din România. Schimbarea e majoră, pentru toți conducătorii auto din România. A fost înregistrat un adevărat record, pe care îl va remarca fiecare posesor de autoturism din țară.

Ce record a fost înregistrat, în favoarea șoferilor din România

Mai exact, liderul pieței distribuitoare de carburanți a decis, miercuri, să ieftinească atât benzina, cât și motorina, cu 15 bani pe litru, bifând un record, cel puțin în ultimul an, în care cea mai semnificativă reducere de preț a fost de 10 bani pe litru.

Astfel, în cele mai multe stații Petrom și OMV, prețul motorinei standard a ajuns sub 8 lei pe litru. Concret, aceasta se vinde miercuri, după aplicarea reducerii de 50 de bani convenită de guvern și companii, cu 7,91-7,94 lei/l în cele 40 de stații Petrom din capitală și cu 7,99 lei/l în alte 4 stații OMV. În celelalte 14 stații OMV din București, prețul este de 8,00-8,02 lei/l. Un preț mai mic se înregistra pe 30 septembrie, când motorina costa 7,89-7,92 lei/l în benzinăriile Petrom și 7,97-8,00 lei/l în cele OMV.

Evolutie ciudata a pretului la benzina si motorina
Preturile carburantilor au scazut

În ceea ce privește benzina, în urma ieftinirii semnificative de miercuri, prețul a scăzut la 6,71 – 6,77 lei pe litru în stațiile Petrom și la 6,82 – 6,86 lei pe litru în cele OMV. Prețuri mai mici nu au mai fost înregistrate din 10 octombrie, când liderul pieței practica prețuri de 6,66 – 6,73 lei pe litru, respectiv 6,82 – 6,86 lei pe litru.

În ultimele două săptămâni, Petrom a scăzut prețul benzinei cu 47 de bani, față de nivelul de 7,18 – 7,24 lei pe litru de la data de 16 noiembrie, cel al motorinei fiind redus cu 61 de bani pe litru față de maximul lunii, din urmă cu 21 zile, ce a fost de 8,52 – 8,55 lei pe litru.

Ce s-a întâmplat cu prețul petrolului Brent

Petrolul Brent se tranzacționa, miercuri dimineață, la 86 de dolari pe baril. Acesta a scăzut în ultima lună de la un maxim de 97,5 dolari ce a fost înregistrat la data de 4 noiembrie ca urmare a scăderii cererii și a carantinei impuse de China în contextul pandemiei de coronavirus.

Guvernele din G7 au discutat recent despre impunerea unui plafon de 65-70 de dolari în ceea e privește prețul petrolului rusesc, peste nivelul pieței. Stocurile de benzină din Statele Unite ale Americii au depășit așteptările analiștilor.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...