Veste mare pentru Simona Halep. Ce se va întâmpla la începutul lui 2022, românca poate fi bucuroasă

Beatrice Dumitru 25.10.2021, 17:41
Veste mare pentru Simona Halep. Ce se va întâmpla la începutul lui 2022, românca poate fi bucuroasă

Simona Halep a primit o veste bună referitoare la primul turneu de Grand Slam de anul viitor. Organizatorii au anunțat condițiile în care se va desfășura Australian Open 2022, în contextul pandemiei de coronavirus. Simona Halep nu are de ce să își facă griji, pentru că ea face parte din categoria sportivilor vaccinați.

Condițiile de participare la Australian Open 2022

Simona Halep se află printre sportivii care au susținut cu tărie vaccinarea, mai ales că în toamna lui 2020 fostul lider WTA a fost diagnosticat cu Covid-19. Anul acesta, turneul de la Antipozi s-a desfășurat în condiții speciale, toți sportivii fiind obligați să stea în carantină, timp de 14 zile.

Unii dintre aceștia au fost nevoiți să se antreneze în camere pe perioada carantinei, iar la fiecare ușă a hotelului era câte un paznic. Doar câțiva sportivi de top, printre care și Simona Halep, au putut să iasă și să se antreneze pe teren, decizie pentru care organizatorii au fost acuzați de discriminare.

Veste mare pentru Simona Halep. Ce se va întâmpla la începutul lui 2022, românca poate fi bucuroasă
Simona Halep a primit vești bune din Australia. Sursa fofo: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Anul viitor, la Australian Open vor exista diferențe mari între sportivii vaccinați și cei nevaccinați. Cei imunizați pot să facă deplasarea spre Melbourne după data de 1 decembrie 2021. Pe aeroport, ei vor prezenta un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte și vor mai fi suspuși unui alt test la 24 de ore de la sosirea în Australia. De asemenea, ei nu vor mai sta în așa numita „bulă” și vor avea libertate de mișcare totală.

Novak Djokovici nu știe dacă va juca la Australian Open

Sportivii care nu se vor vaccina nu își pierd dreptul de a participa la primul Grand Slam al anului, însă trebui să respecte aceleași reguli ca anul acesta. În această categorie intră și liderul ATP Novak Djokovici. Sârbul a lăsat de înțeles că nu va face deplasarea la Melbourne, dacă vor exista diferențe între sportivii vaccinați și cei neimunizați.

Simona Halep are ambiții mari la Australian Open. Cea mai bună performanță a sportivei din Constanța la Antipozi este finala jucată în 2018, împotriva danezei Caroline Wozniacki, pierdută în trei seturi, scor 7-6, 3-6, 6-4. A fost partida în urma căreia Simona a fost detronată din poziția de lider WTA chiar de Wozniacki.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...