Veste mare pentru Simona Halep. Ce se va întâmpla în septembrie cu românca noastră

Marian Cărăvan 29.05.2020, 14:05

Simona Halep a primit o veste mare în legătură cu turneul pe care l-a câștigat în premieră în 2018. Organizatorii au făcut din asta o prioritate și speră să își ducă planul la îndeplinire.

Ce se întâmplă cu Simona Halep în septembrie

Tenisul este un alt sport pus pe „hold” de pandemie, însă ușor-ușor s-ar putea să asistăm la mișcări spectaculoase. Deocamdată întrecerile din circuitul profesionis de tenis sunt suspendate până la începutul lunii august, iar când se vor relua vor fi anumite anumite restricții. Totuși, din Franța vin vești extraordinare în privința turneului de Grand Slam de la Roland Garros, amânat pentru toamnă, mai exact pentru perioada 27 septembrie – 4 octombrie. Simona Halep are amintiri plăcute de la turneul de pe zgura pariziană, unde a triumfat în umră cu doi ani, după o finală electrizantă.

Deși se iau în calcul ca următoarele competiții să se dispute fără spectatori în tribune, prioritatea organizatorilor de la Roland Garros este cu totul alta. Iar dacă planul lor va funcționa, atunci sportivii vor simți din nou adrenalina întrecerilor. Jean-Francois Vilotte, directorul general al Federației Franceze de Tenis, a declarat că planul pentru ediția din acest an a Roland Garros, este disputarea cu spectatori în tribune, prin respectarea măsurilor de distanțare socială.

„Este evident că nu vrem ca meciurile să se joace cu porțile închise. Vrem să permitem accesul fanilor în tribune, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Îmi este greu să înțeleg cum putem redeschide terasele și magazinele, dar noi nu putem să disputăm turneul într-un mod responsabil.

Este clar că trebuie să ținem cont de situația medicală actuală și de măsurile de protecție care trebuie luate, în special în cazul unui turneu precum Roland Garros, care ar reuni în complex un număr mare de oameni”, a declarat Jean-Francois Vilotte, conform Tennisworldusa.

 

Simona Halep este în așteptare de peste trei luni

22 februarie 2020 este data la care Simona Halep a disputat ultimul meci oficial de tenis. Atunci a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai, cucerind al 20-lea trofeu din carieră în circuitul profesionist de tenis. O mare realizare pentru campioana noastră, care s-a ales și cu un cec în valoare de 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

După ce s-a pregătit o perioadă în izolare acum Simona Halep se pregătește pe terenurile de tenis din Capitală, în așteptarea reluării circuitului profesionist. Roland Garros este unul dintre obiectivele sale, mai ales că dacă se concretizează planul organizatorilor, va putea lupta pentru trofeu cu fani în tribune.

 

Urmăriți Impact.ro și pe