Veste majoră despre BAC 2023. Ce se întâmplă cu examenele elevilor după greva profesorilor

Ana-Maria Tudor 26.05.2023, 20:07
Veste majoră despre BAC 2023. Ce se întâmplă cu examenele elevilor după greva profesorilor

Vineri, Ministerul Educației a emis un anunț important referitor la procesul de înscriere a candidaților la prima sesiune a examenului de bacalaureat. Conform comunicatului, directorii unităților de învățământ care dispun de personal suficient pentru a asigura procesul de înscriere la bacalaureat vor comunica tuturor părinților și elevilor implicați toate informațiile necesare. Astfel, aceștia vor fi informați cu privire la procedura de înscriere, termenele limită, documentele necesare și alte aspecte relevante legate de desfășurarea examenului.

Ce se întâmplă cu examenul de bacalaureat

Subiecte Bac Olimpici 2023 la limba romana. Ce subiecte au picat

Conform ultimelor informații, înscrierea la Bacalaureat ar trebui să înceapă pe data de 29 mai, potrivit calendarului stabilit anterior. Totuși, în cazul în care nu se ajunge la un acord în ziua de astăzi, există posibilitatea amânării înscrierii, similar cu situația întâlnită în cazul înscrierii la clasa a V-a. În acest scenariu, este de așteptat că și susținerea examenelor va suferi o decalare corespunzătoare.

Este important ca părțile implicate să lucreze împreună pentru a ajunge la un consens în timp util și pentru a asigura desfășurarea organizată și eficientă a procesului de înscriere și a examenelor de Bacalaureat. Ministerul Educației și autoritățile responsabile depun eforturi pentru a lua decizii în interesul elevilor și pentru a minimiza eventualele perturbări cauzate de aceste situații neprevăzute.

Se recomandă elevilor și părinților să fie în continuă legătură cu unitatea de învățământ respectivă și să se informeze constant cu privire la orice actualizări sau modificări legate de înscrierea și desfășurarea examenelor de Bacalaureat.

Săptămâna viitoare ar trebui să se încheie mediile

Potrivit calendarului școlar, încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a 12-a este programată pentru dată de 2 iunie. Cu toate acestea, situația se poate complica din cauza grevei generale care a afectat desfășurarea normală a procesului de învățământ. Ca urmare, mulți elevi nu au reușit să parcurgă integral materia planificată până în prezent.

Primele probe ale examenului de Bacalaureat, cele orale, sunt programate să aibă loc în perioada 12-14 iunie și 14-15 iunie conform calendarului oficial. Cu toate acestea, există posibilitatea că aceste probe să fie amânate, similar cu ceea ce s-a întâmplat și în cazul evaluării elevilor de clasa a 6-a.

”Într-adevăr va avea loc ori o decalare, sper să nu mergem atât de departe, către o înghețare a anului. Haideți să nu ne gândim la asta, să vorbim numai de decalare. Într-adevăr, este o grijă a noastră, a părinților, și mai ales a elevilor care sunt în anii terminali, respectiv cei de clasa a XII-a, pentru că avem foarte mulți elevi care își doresc un parcurs educațional în universități din afară statului român și, pentru aceștia, va fi o mare grijă dacă se vor decala examenele sau nu. Nu vor mai avea timp, nu vor mai avea posibilitatea să depună documentele necesare înscrierii, pentru că la aceste universități regulamentele și procedura sunt cât se poate de clare. Nu ai documentele, nu te poți înscrie”, a declarat Eugen Ilea, președintele Federației Părinților din București, la Antena 3 CNN, potrivit antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe