Veste îngrijorătoare pentru PNL înainte de alegerile de duminică. Ultimul sondaj le dă fiori

Stan Filon 02.12.2020, 13:08
Veste îngrijorătoare pentru PNL înainte de alegerile de duminică. Ultimul sondaj le dă fiori

Partidul Național Liberal este în cădere liberă! Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS la comanda Europa FM în noiembrie arată exact cu cine ar vota românii la scrutinul de duminică, 6 decembrie. Liberalii au primit vești foarte proaste.

Ultimul sondaj de opinie vine cu vești proaste pentru PNL

Așadar, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM arată că PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie. Căderea este și mai abruptă, față de luna septembrie, când PNL era creditat cu susținerea a 34,7 % din alegători.

Dacă PNL dă dovadă că se erodeză la guvernare, PSD-ul înglorește. Social-democrații se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

Vesti proaste pentru PNL, inainte de alegerile parlamentare
Vesti proaste pentru PNL, inainte de alegerile parlamentare. Sursa foto: adevarul.ro

Vești proaste și pentru Alianța USR-PLUS

Nu doar liberalii au scăzut în sondaje, ci și USR Plus. Alianța dintre partidul lui Dan Barna și Dacian Cioloș este cotată acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4% .

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

ALDE a crescut în sondaje, dar a fuzionat cu PRO România

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5 % cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat între timp cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Dacă este corect sondajul, vom afla pe data de 6 decembrie, când românii vor ieși la scrutinul organizat pentru alegerile parlamentare. Este cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare de după Revoluția din 1989, iar românii din diaspora vor putea vota în zilele de 5 și 6 decembrie 2020. În plus, secțiile de votare își pot prelungi programul, de la ora 21:00, până cel târziu la 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați la coadă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...