Veste importantă pentru șoferii români. Ce se întâmplă dacă se descoperă că mașina are kilometrajul modificat, va fi lege

Nicu Stan 05.03.2021, 13:51
Veste importantă pentru șoferii români. Ce se întâmplă dacă se descoperă că mașina are kilometrajul modificat, va fi lege

Veste importantă pentru șoferii români. Ce se întâmplă dacă se descoperă că mașina are kilometrajul modificat, va fi lege.

Datul înapoi al kilometrajului mașinii s-ar putea pedepsi cu închisoarea

Este veste importantă pentru toți șoferii români. S-a anunțat ce se întâmplă dacă se descoperă că mașina are kilometrajul dat înapoi. Datul înapoi ai kilometrajului la mașină ar putea fi pedepsit cu închisoarea.

Cei care vor să își cumpere mașină second-hand trebuie să facă verificări peste verificări înainte de a o cumpăra, pentru ca nu cumva mașina să fi avut dat kilometrajul înapoi.

Foarte multe mașini din România au modificat kilometrajul

Reprezentantul unei platforme de verificări auto spune că “trei sferturi dintre maşinile SH au kilometrajul modificat. În momentul în care urmează o revizie de 2-3 mii de euro, un samsar o cumpără ieftin tocmai pentru că urmează acea revizie scumpă, dă kilometrajul înapoi şi automat maşina e departe de revizia mare, are mai puţini km şi poate să câştige şi 20-25% din preţul unei maşini”.

Piaţa auto din țara noastră este una mai degrabă a maşinilor la mâna a doua, arată statisticile oficiale. În primele două luni ale acestui ani, spre exemplu, au fost înmatriculate aproape 65.000 de maşini vechi, în timp ce numărul celor noi a fost de numai 13.000. Astfel, din totalul autoturismelor înmatriculate în ianuarie şi februarie, 83% au fost second hand.

Ce poate însemna modificarea kilometrajului

Astfel datul kilometrajului înapoi la mașini a devenit un sport național. Astfel de practici pot duce la cheltuieli uriaşe şi chiar accidente, spune un europarlamentar român care vrea să introducă prevederea în toate statele uniunii. România ar fi, desigur, prima vizată mai ales că este plină de rable.

Astfel, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe propune pedeapsa cu închisoarea pentru cei care falsifică cifrele din bordul maşinii. De asemenea, firmele care ar recurge la astfel de praciti neortodoxe ar urma să fie închise. De asemenea. europarlamentarul susţine înfiinţarea unei baze de date unice în toată Europa în care datele tehnice ale maşinii să fie înscrise neapărat într-un document electronic.

Mașinile cu kilometrajul modificat, nesigure în trafic

Persoanele care îşi cumpără auto utilizate să fie foarte atente la modificările făcute la km pentru că există riscul ca ulterior costurile pentru întreţinerea autovehicolului să fie peste aşteptări. O maşină cu km modificaţi e mai puţin sigură în trafic, poluează mai mult şi consumă mai mult”, a declarat Roxana Dima, purtător de cuvânt Registrul Auto Român.

Propunerile europarlamentarului Vlad Gheorghe trebuie votate şi de plenul Parlamentului European, după care decizia privind sancțiunile va rămâne la latitudinea fiecărui guvern din fiecare țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI