Veste importantă de la NATO. Anunțul îl vizează pe Mircea Geoană, e știrea momentului

Ana Anitoiu, Sorin Barbu 31.03.2023, 19:47
Veste importantă de la NATO. Anunțul îl vizează pe Mircea Geoană, e știrea momentului

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltentenberg, a făcut, vineri, un anunț ce îl vizează pe Mircea Geoană, despre care a spus că a fost un mare sprijin pentru el personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică.

Secretarul general al NATO, anunț despre Mircea Geoană

Jens Stoltentenberg a anunțat că mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024.

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO de excepție și un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică. Competența sa politică, expertiza și eleganța sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică.

În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să continuăm activitatea noastră împreună”, a spus Jens Stoltenberg.

Mircea Geoana, mesaj pentru romani, dupa amenintarea lansata de Vladimir Putin
Mircea Geoana. Foto: Captura video Facebook/ Mircea Geoana

Mircea Geoană a anticipat anunțul lui Jens Stoltenberg

Mircea Geoană a vorbit anterior despre posibilitatea ca mandatul său de secretar general-adjunct al NATO să fie prelungit, astfel încât să ajute la tranziția între actualul conducerea lui Jens Stoltenberg și viitorul șef al Alianței Atlanticului de Nord.

„Nu ştiu dacă termin în toamnă mandatul, pentru că e posibil să mai stau, pentru că este foarte important ca o bucată de timp să însoţesc şi viitorul secretar general, oricând va fi el sau ea aleasă de către aliaţi. Că va fi acum, în toamnă, că va fi în primăvară, vom avea un nou secretar general.

Şi atunci este foarte important ca eu, ca omul doi în NATO, să pot să însoţesc o bucată de timp şi noul secretar general pentru a face o tranziţie lină, respectuoasă şi profesionistă”, a spus anterior Mircea Geoană.

În plus, Mircea Geoană a spus că Jens Stoltenberg este cel mai de succes secretar general din istoria Alianţei Atlanticului de Nord. Oficialul român l-a numit pe acesta „un lider formidabil”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...