Veste genială pentru turiști, înainte de 1 mai. S-au redeschis terasele în Constanța, iar plajele sunt pregătite în amănunt

Ioana Constantin 23.04.2021, 16:41
Veste genială pentru turiști, înainte de 1 mai. S-au redeschis terasele în Constanța, iar plajele sunt pregătite în amănunt

S-au redeschis terasele în Constanța. La Constanța scăderea îmbolnăvirilor sub 3 la mie relaxează restricțiile de weekend și dă startul deschiderii stațiunilor pentru Paște și 1 Mai. Tersele s-au deschis de astăzi și funcționează până la ora 22.oo, iar plajele se pregătesc cu șezlonguri pentru turiștii care vor ajunge la mare. În Mamaia, pentru prima oară în istoria ei, se spală trotuarele și promenada cu apă, spumă și cu detergent.

S-au redeschis terasele în Constanța

Echipele de curățenie au început de dimineață să ia la pas metru cu metru promenada stațiunii. Trecatorii care s-au nimerit in zona și-au facut cruce când i-au vazut. De mult timp n-a mai avut Constanța un indice de noi îmbolnaviri sub 3 la mie. Relaxarea restricțiilor dă aripi și speranțe afaceriștilor din stațiuni care au intrat imediat în priză. Mai sunt câteva zile până la 1 Mai și sunt multe de făcut.

Având în vedere că în municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori, Primăria Municipiului Constanța anunță că, începând de mâine, se ridică restricțiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor și ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declarații pe proprie răspundere, a declarat Primăria Municipiului Constanța.

Anunțul facut de către municipalitate a venit ca o mană cerească pentru investitorii din tursm de pe litoralul românesc. Patronii de terase sunt de departe cei mai fericiti, pentru că programul redus de weekend le-ar fi adus pierderi de aproape 30.000 de lei lei pe zi. Iar la aspectul financiar se adugă și disconfortul creat turiștilor care erau nevoiți să se retragă în hoteluri când soarele era încă pe cer. Se simte că Mamaia se dezgheață și în ritmul rezervărilor la agențiile de turism. Românii din țară sunt cu ochii pe Litoral și pe măsurile pandemice, iar relaxarea Litoralului este o veste bună pentru toată lumea.

S-au redeschis terasele in Constanta
Terase in Constanta

Aceste vești sunt bune pentru turiștii care vor să vină pe litoral, sunt vești venite în urma dialogului cu guvernul. Este limpede că trebuie să facem echipă cu toții ca să atragem turiști pe litoral, deci ne bucurăm că îi putem primi. Românii sunt precauți în ultima perioadă, sensibili la veștile transmise și așa cum ne așteptam, ritmul rezervărilor e unul care este în creștere evidentă; Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche desigur sunt stațiunile cele mai solicitate și vom avea turiști pe Litoral și deschiderea sezonului 2021. E bine că nu mai vorbim de ora 18 sau 20, dar nici 22 nu este indicatp entru vacanta, mai ales la Mamaia de 1 mai. Rămâne de vazut, dacă indicele mai scade se vor relaxa mai mult restricțiile, nu suntem în niciun caz de acord cu masca pe plajă, a spus Corina Martin, agent de turism.

Este o veste extraordinară. Clienții nostrii vor putea sta până la ora 21 pe terase și vor putea merge relaxați până la ora 22 spre case. Consider că litoralul va fi bucuros că această veste a venit acum și așteptăm turiștii. Categoric este nevoie de mai mult, dar cum trendul este în scădere iar constănțenii au respectat măsurile, presupun că se va merge ca și anul trecut până la ora 24, a spus și Nicu Lascu, patron restaurant.

Este un început care prefigurează o libertate mai mare în lunile de vară. Patronii de terase și restaurante spun că normal ar fi ca ora de închidere să fie împinsă cât mai mult în noapte.

De 1 mai va fi deschis tot! Tot, tot, tot, tot! Am luat hotărârea să intrăm cu forța pentru a deschide toate unitățile noastre de cazare, de plajă, beach baruri, șezlongurile să le amplasam, să deschidem restaurantele. O să fie ciudat cu masca, o să ne bronzăm cu masca. dar daca astea sunt restricțiile le respectăm, a declarat Tiberiu Țuhaşu, operator plajă.

Peste 100 de hoteluri vor fi deschise la mare de 1 Mai: un sejur de 3 nopți de cazare pentru două persoane, fără mic dejun, costă de la 345 de lei la un hotel de 2 stele din Mamaia. La 3 stele în aceeași stațiune și în aceleași condiții, costul se ridică la 627 de lei. În sudul litoralului, tarifele pornesc de la 258 de lei pentru 3 nopți de cazare în hoteluri de 2 și 3 nopți din Eforie Nord.

S-au redeschis terasele in Constanta
Restaurant in Constanta
Urmăriți Impact.ro și pe