Veste extraordinară pentru românii care au credite. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Mihai Roșoiu 30.10.2020, 12:01
Veste extraordinară pentru românii care au credite. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Într-o perioadă în care traversăm o criză sanitară, Florin Cîțu vine cu o veste extraordinară pentru românii care au credite. Ministrul Finanțelor Publice din România a vorbit despre dobânzile împrumuturilor, care ar putea scădea în perioada următoare.

Românii care au credite ar putea avea parte de o surpriză

Anunțul făcut de Florin Cîțu îi vizează pe cetățenii cu împrumuturi la bănci. Aflat în studioul B1Tv, ministrul  de Finanțe a vorbit despre posibilitatea reducerii dobânzilor. Criza sanitară izbucnită în urma pandemiei de coronavirus a afectat serios și economiile țărilor din întreaga lume. România se află pe lista statelor lovite de aceste probleme, însă oficialul de la Palatul Victoria este optimist în ceea ce privește viitorul:

Romanii cu rate la banci ar putea plati dobanzi mai mici
Romanii cu rate la banci ar putea plati dobanzi mai mici

„România are un atu faţă de multe alte ţări din regiune. Mai este loc ca politica monetară să vină, să susţină din spate. Mai este loc ca dobânzile să scadă, mai este loc ca rezervele minime obligatorii să scadă. De acolo putem să mai dăm încă un impuls economiei – politica fiscală care merge, dar nu mai are la fel de mult loc, spaţiu, vor să fie împinse şi de politica monetară. În alte ţări din Uniunea Europeană deja dobânzile sunt la zero şi nu mai este loc sau sunt chiar negative. Aici mai este loc să coborâm dobânda şi să impulsionăm economia şi în perioada următoare”, a spus Cîțu la postul B1TV.

România a înregistrat cea mai mică inflație din estul Europei

Florin Cîțu mai spune că România a fost una dintre cele mai stabile țări din Europa. Șeful Finanțelor a dezvăluit că statul nostru a înregistrat cea mai mică inflație din centrul și estul Europei. Cifrele indică faptul că România traversează mai bine această criză pricinuită de apariția COVID-19:

„România are cea mai mică rată a inflaţiei dintre ţările din estul şi centrul Europei: mai mică decât în Ungaria, mai mică decât în Polonia, mai mică decât în Cehia. Avem cea mai mică rată a inflaţiei în această guvernare. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună şi asta a însemnat că dobânzile au scăzut în fiecare lună. Rata inflaţiei va continua să scadă, dobânzile vor continua să scadă. Acesta este atuul României. Mai avem un loc pentru dobânzi să scadă, mai avem loc pentru rezerve să scadă, să injectăm lichiditate în economie”, anunță ministrul liberal.

Romania, tara cu cea mai mica inflatie din Estul Europei
Romania, tara cu cea mai mica inflatie din Estul Europei

Vestea extraordinară pentru românii care au credite nu a fost singura dată de Florin Cîțu. Membrul Cabinetului Orban a spus că prognozele pentru 2021 sunt super-optimiste. El a dezvăluit că anul viitor, România va înregistra o creștere economică importantă. Afirmațiile optimiste ale lui Cîțu vin în condiții vitrege pentru țara noastră. România suferă din cauza pandemiei de coronavirus, iar oamenii de știință nu garantează că această criză sanitară va trece în perioada imediat următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe