Veste de ultimă oră despre pensii! Ce a anunțat premierul Orban

Andrei Cezar 28.05.2020, 19:42

Premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă joi în care a vorbit despre măsurile pe care le va luat Guvernul în următoarea perioadă. Prim-ministrul a făcut referire și la pensiile românilor care ar urma să crească de la 1 septembrie cu 40%. El a declarat că majorarea punctului de pensie se va face, dar a evitat să comunice un procent.

Anunțul premierului Orban despre pensii

În contextul în care PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului dacă pensiile nu vor se vor mări cu 40%, așa cum prevede legea, premierul Ludovic Orban a declarat că nu există nicio șansă ca Legea Pensiilor să fie modificată prin ordonanță de urgență pentru că nu va trece de Parlament.

”Dumneavoastră credeți că vreun proiect de lege elaborat de Guvern are vreo șansă să treaca de Parlamentul dominat de PSD, care torpilează orice inițiativă de dezvoltare economică, care legiferează în paralel cu Guvernul, care ne creează sistematic noi și noi posturi pentru care nu există resurse finaciare și care parcă trăiește într-o lume paralelă cu realitate în care ne găsim astăzi? Nu doar în România, în mare parte a Europei, a lumii, epidemia a generat o mare criză economică care în mod evident a generat o reducere a veniturilor la bugetul statului.”, a declarat Orban.

Veste de ultimă oră despre pensii! Ce a anunțat premierul Orban
Veste de ultimă oră despre pensii! Ce a anunțat premierul Orban

Pensiile vor crește dar nu se știe cu cât

Prim-ministrul susține că pensiile vor crește cu siguranță, însă nu poate avansa un procent înainte de evaluarea situației economice, la 6 luni.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a mai precizat premierul.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a evitat și el să dea un răspuns privind majorarea pensiilor. El declara, în urmă cu câteva zile, că acest act normativ pune presiune pe buget. Unul din scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10%.

Urmăriți Impact.ro și pe